Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ε.Ε. και Ελλάδα σε συμφωνία εταιρικής σχέσης για τεχνική συνεργασία στην υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων
Ε.Ε. και Ελλάδα σε συμφωνία εταιρικής σχέσης για τεχνική συνεργασία στην υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων

Ε.Ε. και Ελλάδα σε συμφωνία εταιρικής σχέσης για τεχνική συνεργασία στην υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η δημοσίευσαν μια συμφωνία εταιρικής σχέσης για τεχνική συνεργασία με σκοπό την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή θα παράσχει στοχευμένη τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία, μέσω της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, σε τομείς όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και η ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Μιλώντας στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος Valdis Dombrovskis, αρμόδιος για το Ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πολιτική βούληση και εθνική ανάληψη ευθύνης για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και να διεξάγονται αυτές στο πλαίσιο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους.

Είμαι πεπεισμένος ότι με την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, καθώς και με την αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών πόρων για τη στήριξη των επενδύσεων, της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης, η Ελλάδα θα επιστρέψει στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη θέσεων εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος κ. Dombrovskis θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ νωρίτερα συναντάται με υπουργούς – τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο- αλλά και με μέλη των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου.

Την Τρίτη, 27/10, ο αντιπρόεδρος κ. Dombrovskis θα συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το «InnovAthens» – έναν κόμβο καινοτομίας που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην επίσκεψη αυτή ο αντιπρόεδρος θα συνοδεύεται από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση