Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ε.Ε. και Ελλάδα σε συμφωνία εταιρικής σχέσης για τεχνική συνεργασία στην υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων
Ε.Ε. και Ελλάδα σε συμφωνία εταιρικής σχέσης για τεχνική συνεργασία στην υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων

Ε.Ε. και Ελλάδα σε συμφωνία εταιρικής σχέσης για τεχνική συνεργασία στην υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η δημοσίευσαν μια συμφωνία εταιρικής σχέσης για τεχνική με σκοπό την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή θα παράσχει στοχευμένη τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία, μέσω της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, σε τομείς όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και η δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Μιλώντας στην Αθήνα, ο Valdis Dombrovskis, αρμόδιος για το Ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει βούληση και εθνική ανάληψη ευθύνης για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και να διεξάγονται αυτές στο πλαίσιο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους.

Είμαι πεπεισμένος ότι με την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, καθώς και με την αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών πόρων για τη στήριξη των επενδύσεων, της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης, η θα επιστρέψει στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Dombrovskis θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ νωρίτερα συναντάται με Έλληνες υπουργούς – τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο- αλλά και με μέλη των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου.

Την Τρίτη, 27/10, ο κ. Dombrovskis θα συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το «InnovAthens» – έναν κόμβο καινοτομίας που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην επίσκεψη αυτή ο θα συνοδεύεται από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση