Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η Ε.Ε. εγκρίνει τη στήριξη της Ελλάδας στη βελτίωση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Η Ε.Ε. εγκρίνει τη στήριξη της Ελλάδας στη βελτίωση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Η Ε.Ε. εγκρίνει τη στήριξη της Ελλάδας στη βελτίωση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Η Ευρωπϊκή Επιτροπή εγκρίνει τη στήριξη που πρέχει η Ελλάδα για τη βελτίωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαπίστωσε ότι τα ελληνικά σχέδια για την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά είναι σύμφωνα με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.

εκέμβριο του 2015, η Ελλάδα κοινοποίησε σχέδια που αφορούσαν στην χορήγηση στην ελληνική κρατικής εγγύησης, η οποία θα επέτρεπε στην εταιρία να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 190 εκατ. από την («ΕΤΕπ»).

Το δάνειο αυτό θα καλύψει τις μισές δαπάνες για την απαραίτητη αναβάθμιση, την επέκταση και την ανακαίνιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας σε πάνω από 18 νησιά τα οποία δεν συνδέονται με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ηπειρωτικής χώρας. Η θα καλύψει από τον προϋπολογισμό του το άλλο μισό των δαπανών.

Το μέτρο συνεπάγεται κρατική ενίσχυση, διότι οι όροι του δημόσιου δανείου είναι ευνοϊκότεροι από τους όρους που θα αποδεχόταν μια εμπορική επιχείρηση.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η ενίσχυση αυτή συνάδει με τους κανόνες της ΕΕ, ιδίως με τους κανόνες της Επιτροπής του 2011 σχετικά με τις γενικού οικονομικού συμφέροντος, δεδομένου ότι το μέτρο είναι αναγκαίο για να επιτρέψει στη ΔΕΗ να συνεχίσει να εφοδιάζει τους καταναλωτές στα νησιά αυτά με σε προσιτές .

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η διαθεσιμότητα της απαιτούμενης δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά αυτά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση