Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δύσκολα καλύπτονται θέσεις, παρά την ανεργία
Δύσκολα καλύπτονται θέσεις, παρά την ανεργία

Δύσκολα καλύπτονται θέσεις, παρά την ανεργία

Πώς θ είνι η στην Ελλάδα το 2020; Σε αυτή την της «Κ» κλήθηκαν να απαντήσουν έξι έμπειρα στελέχη της ς που ασχολούνται με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, θέλοντας να περιγράψουν το μέλλον των επαγγελμάτων τα επόμενα τρία χρόνια στη χ μας.

«Κάθε πρόβλεψη που ξεπερνά τον έναν χρόνο είναι επικίνδυνη» σχολιάζει χαμογελώντας η κ. Τζένη Τσιμικλή που επιλέγει το προσωπικό για πολυεθνική φαρμακο. «Θάρρος και αυτοπεποίθηση είναι τα ζητούμενα. Ολοένα και περισσότερο βλέπω ανθρώπους που έρχονται να ζητήσουν δουλειά και στη συζήτηση χρησιμοποιούν κλισέ απαντήσεις φοβούμενοι μη με δυσαρεστήσουν. Θέλω να δω το αυθεντικό πρόσωπο του υποψήφιου και όχι τη “μάσκα” που φοράει για τη συνέντευξη».

Ευφράδεια λόγου, κριτική και ειλικρίνεια είναι τα μυστικά. «Η πιο κλισέ απάντηση που παίρνω όταν ρωτάω για ένα αδύναμο στοιχείο του χαρακτήρα του υποψηφίου είναι ότι είναι “τελειομανής”, δηλαδή με προδιαθέτει αρνητικά ότι είναι “ψείρας” και θα δυσκολευθεί να συνεργαστεί με την ομάδα».

«Εχουμε ξεφύγει από την εποχή του “προσωπάρχη” που κάποιος ρωτούσε και ο άλλος απαντούσε» λέει ο Βασίλης Βέλκος, διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας kariera.gr. «Οι περισσότεροι εργοδότες ζητούν από τους υποψηφίους κατά 60% να ανταποκρίνονται στις απ της θέσης και 40% εστιάζουν στην προσωπικότητα και στον τρόπο αντίληψης του υποψηφίου. Οι εργοδότες θέλουν να δουν ότι ο που θα μπει στη δουλειά τους θα αναπτύξει το αντικείμενο εργασίας».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση