Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δύο νεκροί από έκρηξη σε φιάλη υγραερίου στο hot spot της Μόριας
Δύο νεκροί από έκρηξη σε φιάλη υγραερίου στο hot spot της Μόριας

Δύο νεκροί από έκρηξη σε φιάλη υγραερίου στο hot spot της Μόριας

Δρμτικά ήταν τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, χθες, στη Μόρια της Λέσβου επιβεβαιώνοντας τους φόβους όσων το προηγούμενο διάστημα προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο να υπάρξουν νεκροί στα hot spot του Ανατολικού Αιγαίου.

Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες εκ των οποίων δύο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση είναι ο απολογισμός ές και πυρκαγιάς που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο hot spot της .

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ σε σκηνή εντός του καταυλισμού εξερράγη φιάλη υγραερίου με συνέπεια να τραυματιστούν θανάσιμα μια 66χρονη γυναίκα και ένα 6χρονο . Από την έ και τη φωτιά που ακολούθησε τραυματίστηκαν ακόμα οκτώ άτομα, που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από τη σκηνή.

Ένας τετράχρονος και μια 30χρονη που είχαν υποστεί εγκαύματα από την πυρκαγιά μεταφέρθηκαν αργά τη νύχτα με στρατιωτικό αερο C-27 στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο τμήμα του καταυλισμού όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες κουρδικής κατς. Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν ξέσπασαν γενικευμένα μέσα στον καταυλισμό και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Για λόγους ασφαλείας ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρθηκαν σε δομές εκτός του hot spot. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη της φιάλης υγραερίου σημειώθηκε τη στιγμή που η 66χρονη μαγείρευε.

Των δραματικών αυτών γεγονότων είχε προηγηθεί κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Δήμου Χίου με αφορμή τις καθυστερήσεις στη δημιουργία κλειστού κέντρου για μετανάστες στο νησί. Ο Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επέρριψε την ευθύνη στον Δήμο Χίου κατηγορώντας τον για υπαναχώρηση από τη συμφωνία, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία για υποκίνηση αντιδράσεων. Ο Δήμος Χίου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για τις καθυστερήσεις ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαρ. Αθανασίου υπογράμμισε πως «η Ν.Δ. δεν είναι αντίθετη να γίνουν τα κλειστά κέντρα, αλλά όπου σηκώνει». Στο μεταξύ, κάτοικοι και φορείς της Χίου υπέβαλαν στο ΣτΕ αίτηση ακυρώσεως της λειτουργίας του hotspot της ΒΙΑΛ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση