Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι δύο αρνήσεις (για Κουφοντίνα και Ρουβίκωνα) και η μία παραδοχή (για νόμο Παρασκευόπουλου) του Σταύρου Κοντονή
Οι δύο αρνήσεις (για Κουφοντίνα και Ρουβίκωνα) και η μία παραδοχή (για νόμο Παρασκευόπουλου) του Σταύρου Κοντονή

Οι δύο αρνήσεις (για Κουφοντίνα και Ρουβίκωνα) και η μία παραδοχή (για νόμο Παρασκευόπουλου) του Σταύρου Κοντονή

Ο τρόπος αγόρευσης εντός της Βουλής, ο εριστικός λόγος που αρθρώνει τους τελευταίους μήνες ο υπουργός Δικαιοσύνης έναντι πολιτικών του αντιπάλων στην αίθουσα της Ολομέλειας, έκανε πολλούς να μην αιφνιδιάζονται σήμερα από την νέα κοινοβουλευτική εμφάνισή του και τα όσα είπε – με τον τρόπο που τα είπε- απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην κυρία Ντόρα .

Ωστόσο, πίσω από το ζήτημα της «εικόνας» και της πολιτικής συμπεριφοράς του κ. Σταύρου Κοντονή, υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα ουσίας, τα οποία είναι σοβαρά και δεν πέρασαν απαρατήρητα. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν: Πρώτον, δεν προέβη –αν και επίσης προκλήθηκε- σε σχόλιο πολιτικής αποδοκιμασίας των ύμνων Ρουβίκωνα προς το πρόσωπο του αδειούχου τρομοκράτη. Δεύτερον, η άρνησή του –αν και προκλήθηκε προς τούτο- να προβεί σε πολιτικό σχόλιο έκφρασης διαφωνίας με τη χορήγηση άδειας στον κατά συρροή δολοφόνο Κουφοντίνα. Τρίτον, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι ο δολοφόνος της Δώρας αποφυλακίστηκε (τυπικώς) με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ως προς το πρώτο: Ο πρόεδρος της μεταξύ άλλων στη σύντομη παρέμβασή του αφού μνημόνευσε ότι ο αρχηγός του Ρουβίκωνα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εγκωμίασε τον Κουφοντίνα, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει επιτέλους όσα πρέπει και κατά των τρομοκρατών και κατά εκείνων που τους εγκωμιάζουν. «Εξεπλάγην που άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να ξεκινά με την 48ωρη που πέτυχε μέσω της νόμιμης διαδικασίας ο συγκεκριμένος κρατούμενος, για να διανθίσει τα δύο τρίτα της ομιλίας του με τη δράση του Ρουβίκωνα», ήταν αυτό που βρήκα απλώς να πει ο υπουργός Δικαιοσύνης, πριν κάνει εκ νέου λόγο για ακροδεξιά ρητορία της .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση