Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δρίτσας: Προτεραιότητα η ασφαλής επανεγκατάσταση των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ
Δρίτσας: Προτεραιότητα η ασφαλής επανεγκατάσταση των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ

Δρίτσας: Προτεραιότητα η ασφαλής επανεγκατάσταση των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ

Την ασφαλή επανεγκατάσταση των προσφύγων από τις χώρες προέλευσης και διέλευσης στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης, έθεσε ως προτεραιότητα για το προσφυγικό ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, σε δήλωσή του σχετικά με τα ναυάγια που αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο στο πέλαγος.

«Ευρωπαϊκή προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η ασφαλής επανεγκατάσταση των προσφύγων από τις χώρες προέλευσης και διέλευσης, στις χώρες μέλη της Η ασφαλής δίοδος, οι ανθρωπιστικές θεωρήσεις εισόδου στην Ε.Ε., οι άδειες για οικογενειακή επανένωση, για σπουδές και περίθαλψη, είναι θεσμικές λύσεις, που πρέπει να μας απασχολήσουν όλους πολύ σοβαρά. Όπως επίσης, η ειρήνη και η δημοκρατία στη Συρία, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν», αναφέρει αρχικά ο κ. Δρίτσας.

«Ο αξιοθαύμαστος, διαρκής αγώνας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για διάσωση προσφύγων στη θάλασσα», συνεχίζει, «τείνει δυστυχώς τον τελευταίο καιρό να εξελιχθεί σε διαρκή και αγωνιώδη επιχείρηση ανεύρεσης και περισυλλογής πνιγμένων προσφύγων. Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Υπουργείο δε θέλουμε και δεν πρέπει να εθιστούμε σε τέτοια “νέα καθήκοντα”», συμπληρώνει, ενώ στη συνέχεια κηρύσσει τον «πόλεμο» στους διακινητές, αναφέροντας ότι την ώρα που αυτοί κάνουν τεράστιους τζίρους, οι ζωές των προσφύγων γίνονται αναλώσιμες:

«Όσο η Ευρώπη θα καλλιεργεί τους εθνικούς εγωισμούς, οι θα κάνουν τεράστιους τζίρους και η ζωή των προσφύγων θα γίνεται αναλώσιμη, ως ….παράπλευρη απώλεια σε έναν ακήρυχτο κερδοφόρο πόλεμο. Πιο ορθολογικό, πιο αποτελεσματικό και κυρίως πιο ανθρώπινο είναι να διαχειριζόμαστε την των ανθρώπων, παρά τη ζωή τους σε κίνδυνο. Αυτός είναι και ο ασφαλής και δημοκρατικός τρόπος για να υπερασπιστούμε τη συνοχή και το μέλλον των δικών μας κοινωνιών. Ας το καταλάβουμε όλοι, η προσφυγιά είναι σαν το νερό. Περνάει από παντού. Η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη, από δεξαμενές αλληλεγγύης και φυσικά η εξάρθρωση όλων των κυκλωμάτων σε όλες τις χώρες, όπου κερδοσκοπούν εγκληματικά σε βάρος του ανθρώπινου πόνου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στο Αιγαίο. Δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια σε κάθε κατεύθυνση, ώστε αυτά τα συμβάντα να μην συνεχιστούν».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση