Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου
«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Επί ποδός βρίσκετι η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της επετείου της δολοφονίς του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια σαν τα περσινά.

Oπως έγινε γνωστό από αρμόδιες , την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε συνδυασμό με τις άλλες δυνάμεις, οι αστυ που θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα θα ξεπεράσουν τις 5.000.

Σε συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες των , αλλά και των αριστερών οργανώσεων και αναρχικών, η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του υ, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην δοθεί ευκαιρία για επεισόδια.

Ο προβληματισμός των αστυνομικών επιτελείων, όμως, εστιάζεται στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν τα σοβαρά επεισόδια πέρσι και ειδικότερα από ομάδες νεαρών που «κατέλαβαν» ταράτσες κτιρίων, από όπου πετούσαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 αστυ.

Oπως είπε ανώτατος αξιωματικός στο ΑΠΕ-, ο σχεδιασμός των μέτρων στοχεύει στο να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό, από τις προηγούμενες μέρες, αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν πληροφορίες για τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ την Κυριακή θα πετάει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, απ' όπου θα δίνονται κατευθύνσεις.

Οι εντολές είναι τα ΜΑΤ να φρουρούν καλά το , το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικά γραφεία και άλλα κτίρια και , ενώ θα μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε «πολιορκημένη» περιοχή, χωρίς όμως να μπουν μέσα και να προκαλέσουν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση