Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Μίλησαν» ίχνη και κάρτες sim
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Μίλησαν» ίχνη και κάρτες sim

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Μίλησαν» ίχνη και κάρτες sim

Ενα δακτυλικό αποτύπωμα σε πόρτα του δικηγορικού γραφείου και οι sim από τα κινητά κρατουμένων του Κορυδαλλού οδήγησαν στα ίχνη των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Για την υπόθεση κατηγορούνται πέντε σεσημασμένοι Αλοί, τρεις ως ηθικοί και δύο ως φυσικοί αυτουργοί. Οι πρώτοι εκτίουν ποινές για βαριά αδικήματα στον Κορυδαλλό. Από τους άλλους δύο, ο ένας συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην , ενώ ο δεύτερος διέφυγε στην Αλία.

Προέκυψε ότι είχαν συμφωνήσει με τους ηθικούς αυτουργούς να εισπράξουν 20.000 προκειμένου να εκφοβίσουν τον δικηγόρο, πυροβολώντας τον στα πόδια. Επιδίωξη των εντολέων τους ήταν να αποσπάσουν 5 εκατ. από τον πελάτη του Ζαφειρόπουλου, Αριστείδη Φλώρο, προκειμένου να ανακαλέσουν παλαιότερες ομολογίες τους, που τον ενέπλεκαν σε «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, το 2014 στην Πεντέλη.

Το πρωί της 12ης Οκτωβρίου, οι δύο επικοινώνησαν με τον Μ. Ζαφειρόπουλο και έκλεισαν συνάντηση μαζί του για τις 6.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας. Πράγματι, πήγαν στο γραφείο του και αφού ήλεγξαν τον χώρο, έβγαλαν όπλα απειλώντας τον ίδιο και τον συνεργάτη του. Ζήτησαν να μάθουν τη διεύθυνση κατοικίας συγγενών του Αρ. Φλώρου πριν πυροβολήσουν τον άτυχο δικηγόρο μία φορά στο στήθος. Το όπλο έφερε σιγαστήρα, ενώ, σύμφωνα με , ο ένας από τους φέρεται να είπε στον συνεργό του «ρίξ' του μια στα πόδια».

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερεύνησαν τους χώρους του γραφείου και ανίχνευσαν σεσημασμένων ατόμων, από τα οποία ξεχώρισαν τρία. Το ένα ανήκε στον 32χρονο Αλβανό, που συνελήφθη το Σάββατο ως αυτός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Ζαφειρόπουλο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση