Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δολοφονία στη Ρόδο: Αυτοδικία παρά τα μέτρα προστασίας
Δολοφονία στη Ρόδο: Αυτοδικία παρά τα μέτρα προστασίας

Δολοφονία στη Ρόδο: Αυτοδικία παρά τα μέτρα προστασίας

Ο ειδικός χώρος σης στο παλιό πειθαρχείο των φυλακών Αυλώνα, όπου είχε τοποθετηθεί απομονωμένος από συγκρατούμενούς του με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν επαρκούσε για να προστατεύσει τον 19χρονο κατηγορούμενο για τον φόνο της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, περισσότεροι από τρεις συγκρατούμενοί του τον ξυλοκόπησαν ως αντίποινα για το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται. Ενας εξ αυτών κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο σε βίντεο την επίθεση και το ανέβασε στο Facebook.

Ο προσωρινά Α.Λ. μεταφέρθηκε αρχικά στο υγείας Καπανδριτίου και έπειτα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας, επέστρεψε στις φυλακές Αυλώνα και αργότερα με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης ορίστηκε η μεταγωγή του σε άλλο κατάστημα κράτησης. Σύμφωνα με μία εκδοχή σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι δράστες παραβίασαν την κλειδαριά και εισέβαλαν στο κελί του 19χρονου. Κατά την ίδια εκδοχή, εκείνη την ώρα, λόγω της υποστελέχωσης της φυλακής, υπήρχε μόνο ένας υπάλληλος που θα έπρεπε να συντονίσει το επισκεπτήριο και να επιτηρεί και τον ειδικό χώρο κράτησης. Κανονικά αυτό το ατομικό κελί θα έπρεπε να παραμένει κλειδωμένο, ενώ διαθέτει και δικό του μικρό προαύλιο. Ερευνάται πάντως εάν και για ποιο λόγο η πόρτα του κελιού δεν ήταν κλειδωμένη αλλά ανοιχτή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Σπύρος Καρακίτσος δήλωσε στην «Κ» ότι δεν έπρεπε να μεταχθεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα ο . «Ηταν λάθος επιλογή. Αυτή η φυλακή δεν έχει την υποδομή για να κρατήσει τέτοιου τύπου αδικήματα», είπε και εξήγησε ότι σε αντίστοιχες υποθέσεις οι υπόδικοι ή κατάδικοι στέλνονται στις φυλακές ς ή ρεβενών. Ηδη έχει ξεκινήσει πειθαρχική και για τους κρατουμένους που εμπλέκονται στο συμβάν. Παράλληλα, δόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των υπαλλήλων της φυλακής.

Ο , μαζί με έναν 21χρονο φερόμενο ως συνεργό του, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού. Η σορός της φοιτήτριας εντοπίστηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή των Πεύκων της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής προέκυψε ότι «το εν ζωή υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός». Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών στις έρευνές τους στη θαλάσσια περιοχή βρήκαν μια ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος με την οποία φέρεται να χτυπήθηκε η φοιτήτρια.

Ανακοίνωση νοσοκομείου Ευαγγελισμού

Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον «βιασμό» του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια ενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018  έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο                              δεν στοιχειοθετείται «βιασμός».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση