Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της
ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της

ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της

Με χρήμτ του προγράμματος-γέφυρα ξεκίνησε σήμερα η Ελλάδα τη διαδικασία ς μέρους των οφειλών της προς το Διεθνές ομισματικό Ταμείο (ΔΤ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σήμερα το πρωί η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε εντολή πληρωμής προς το και προς την ΕΚΤ, καθώς σήμερα έληγε η πληρωμή ομολόγου ύψους 3,5 δισ. ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους περίπου  2 δισ. ευρώ προς το   ότι η Ελλάδα προχώρησε σήμερα σε του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

Αναλύτικότερα η δήλωση:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα προχώρησε σήμερα σε αποπληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, οι οποίες ανέρχονταν σε 1,6 δισ. SDR (Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα), περίπου 2 δισ. ευρώ). Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών προς το ΔΝΤ. Όπως είχαμε ανακοινώσει, το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στις προσπάθειές της να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση