Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της
ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της

ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της

Με χρήματα του προγράμματος-γέφυρα ξεκίνησε σήμερα η Ελλάδα τη διαδικασία αποπληρωμής μέρους των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σήμερα το πρωί η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε εντολή πληρωμής προς το ΔΝΤ και προς την ΕΚΤ, καθώς σήμερα έληγε η πληρωμή ομολόγου ύψους 3,5 δισ. ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους περίπου  2 δισ. ευρώ προς το ταμείο  ότι η Ελλάδα προχώρησε σήμερα σε του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

Αναλύτικότερα η δήλωση:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα προχώρησε σήμερα σε αποπληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, οι οποίες ανέρχονταν σε 1,6 δισ. SDR (Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα), περίπου 2 δισ. ευρώ). Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών προς το ΔΝΤ. Όπως είχαμε ανακοινώσει, το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στις προσπάθειές της να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση