Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της
ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της

ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της

Με του προγράμματος-γέφυρα ξεκίνησε σήμερα η Ελλάδα τη διαδικασία αποπληρωμής μέρους των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο () και την (), μεταδίδουν τα πρακτορεία και .

Σύμφωνα με το , σήμερα το πρωί η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε εντολή πληρωμής προς το και προς την , καθώς σήμερα έληγε η πληρωμή ομολόγου ύψους 3,5 δισ. , γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους περίπου  2 δισ. προς το ταμείο  ότι η Ελλάδα προχώρησε σήμερα σε αποπληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

Αναλύτικότερα η δήλωση:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα προχώρησε σήμερα σε αποπληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, οι οποίες ανέρχονταν σε 1,6 δισ. SDR (Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα), περίπου 2 δισ. ευρώ). Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών προς το ΔΝΤ. Όπως είχαμε ανακοινώσει, το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στις προσπάθειές της να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση