Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΔΝΤ: Δε μιλάμε για διαγραφή χρέους
ΔΝΤ: Δε μιλάμε για διαγραφή χρέους

ΔΝΤ: Δε μιλάμε για διαγραφή χρέους

Το Διεθνές ομισματικό Ταμείο «δε μιλά για διαγραφή» του ελληνικού χρέους και πιστεύει πως μιας μορφής αναδιάρθρωσή του θα μπορέσει να το καταστήσει εκ νέου βιώσιμο, δήλωσε η Κριστίν , κι ενώ το ΔΤ έχει καταστήσει σαφές πως δε πρόκειται να συμβάλει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα στήριξης εάν οι δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

«Μιλάμε για μετάθεση της ωρίμανσης [των δανείων], τη μείωση των επιτοκίων, για μείωση των επιτοκίων, για εξαιρέσεις για ένα χρονικό διάστημα», διευκρίνισε η κ. , σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική εφ Le Temps.

«Η συζήτηση για διαγραφή του χρέους δεν άνοιξε ποτέ», προσέθεσε, εκτιμώντας πως δεν χρειάζεται καν να ανοίξει «εάν όλα πάνε καλά».

Στη συνέντευξη δεν γίνεται αναφορά στο εάν το Ταμείο θα δώσει τελικά νέα δανειακή βοήθεια στην , με την κ. Λαγκάρντ να επαναλαμβάνει ωστόσο πως αυτή τη στιγμή το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Πιστεύω ότι κανένας πια δε λέει το αντίθετο», σημείωσε, σε ένα προς τους εταίρους.

Και συνέχισε δηλώνοντας:«Ελπίζω πως οι ελληνικές Αρχές θα συνεχίσουν να υλοποιούν τις απαραίτητες ώστε η ελληνική να μπορέσει να ενισχυθεί».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση