Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διυπουργική σύσκεψη για τη διάσωση των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών
Διυπουργική σύσκεψη για τη διάσωση  των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών

Διυπουργική σύσκεψη για τη διάσωση των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών

Ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο που ήταν αναγκαία προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της δυνατότητας ς των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών (ξύλινων καϊκιών κ.ά.), ώστε να μην οδηγηθούν στη διάλυση.

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2108 πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα διασωθούν όσα σκάφη εγκριθούν ως παραδοσιακά διατηρητέα από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ είχαν ενταχθεί στο Μέτρο 6.1.10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (Θ 2014-2020) «Οριστική Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων».

Στη συμμετείχαν ο και Τροφίμων, Σταύρος , ο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης , εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο δήμαρχος Πειραιά, ιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Μιχάλης Μυτιληνάκης και ο Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον».

Οι φορείς ενημερώθηκαν για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει το Μέτρο και δεσμεύτηκαν για την άμεση κινητοποίησή τους, ώστε να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται εκ μέρους τους, ώστε να διασωθούν τα υπό διάλυση παραδοσιακά σκάφη.

Όλοι οι φορείς εξέφρασαν τη βούλησή τους να διασωθούν τα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη, τα οποία αποτελούν μέρος της πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση