Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δύσκολη η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ
Δύσκολη η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ

Δύσκολη η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ

Σε ναυάγιο προτού καν ξεκινήσουν οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ, παρά τις καλές προθέσεις που διατυπώθηκαν δημόσια και από τις δύο πλευρές. Δεδομένου ότι στη Χαρ. Τρικούπη δεν συμφωνούν με το ενδεχόμενο σύμπραξης, άρα διατήρησης της οργανωτικής δομής και των δύο κομμάτων και συζητούν προσχώρηση στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ στο ΠΑΣΟΚ, στην πλευρά του Γ. Παπανδρέου προαναγγέλλουν πανελλαδική συνδιάσκεψη. Εκεί, αναφέρουν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, θα διερευνηθεί η εκλογική συμπόρευση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας, αλλά και η γενική εκλογική στρατηγική. Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι η κ. Φώφη Γεννηματά θα δεχθεί εξαιρετικά δύσκολα τη σύμπραξη με ένα άλλο κόμμα, και μάλιστα με όρους πολιτικής αυτοτέλειας και όχι προσχώρηση των στελεχών του. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε, επίσης, και την αντίδραση του κ. Ευ. Βενιζέλου, καθώς και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που κατηγορούν τον κ. Παπανδρέου ως βασικό υπεύθυνο για την εκλογική πτώση του κόμματός τους τον περασμένο Ιανουάριο.

Αντιθέτως, όπως αναφέρουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη, βρίσκονται λίγο πριν από την ολοκλήρωσή τους οι συζητήσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Το περίγραμμα του τρόπου με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θα κατέλθει στις εκλογές θα συζητηθεί και θα οριστικοποιηθεί το Σάββατο, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ (και τα στελέχη της που θα περιληφθούν στα ψηφοδέλτια), ενδεχομένως να παρουσιασθεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και πρόσωπα που βρίσκονται εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά διαθέτουν κάποια συμβολική αξία για τον χώρο του ευρύτερου κέντρου.

Στο μεταξύ, η κ. Γεννηματά παρενέβη χθες και στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη περί του τι πρέπει να γίνει μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής και από τον κ. Π. Λαφαζάνη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετάχθη υπέρ της απαρέγκλιτης τήρησης των συνταγματικών προβλέψεων και ζήτησε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Η κ. Γεννηματά εκτίμησε χθες (Real) ότι το ΠΑΣΟΚ ήδη από το καλοκαίρι παρουσιάζει σημάδια ανόδου και συσπείρωσης, ενώ άφησε αιχμές για σκοπιμότητα των δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν πτώση του κόμματος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ανεγερθεί στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας - https://t.co/uQ4ko3ztLO -

  • Μυστηριώδεις παρενέργειες της COVID-19 στον εγκέφαλο - https://t.co/BD9Va6s8Rx -

  • - https://t.co/iGfnaC2SYq -

"Αλιεύοντας" την είδηση