Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δυσαρέσκεια Μαξίμου για τις διαφοροποιήσεις Κωνσταντοπούλου
Δυσαρέσκεια Μαξίμου για τις διαφοροποιήσεις Κωνσταντοπούλου

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για τις διαφοροποιήσεις Κωνσταντοπούλου

«Θεσμική δυσαρμονία» θεωρεί το Μέγαρο τις διαφοροποιήσεις της Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, από κεντρικές κυβερνητικές επιλογές. Παρά το θετικό κλίμα που η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου θέλησε να μεταδώσει ως κυρίαρχο στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός τής εξέφρασε τον προβληματισμό του για την της να διαφοροποιείται «από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει».

Η δυσαρέσκεια του κ. Τσίπρα για τους χειρισμούς και τη στάση της Προέδρου της Βουλής στις ψηφοφορίες για τα στη Βουλή κατέστη σαφής και κατά την του τα ξημερώματα στη Βουλή. Παρά το γεγονός ότι το μεταδίδει ότι «η έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας», είναι σαφές ότι δεν έχουν αρθεί τα «σύννεφα» στις σχέσεις με την ΠτΒ ενώ η σαφής σε «θεσμική δυσαρμονία» αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για επόμενες κινήσεις.

ωρίτερα κατά την αποχώρησή της από το Μέγαρο Μαξίμου η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς κοινοβουλίου και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την εκείνων που αποτελούν αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του λαού μας και τη θωράκιση της δημοκρατίας που δοκιμάζεται σκληρά στην με θύμα την Ελλάδα, την κυβέρνηση και το λαό».

Αναφερόμενη στη σχέση της με τον πρωθυπουργό είπε ότι «τους συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση και δέσμευση να διαφυλάξουν τα δίκαια του λαού, την προοπτική του τόπου και τη συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι θα ήθελαν να δουν να διαρρηγνύεται».

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ειλικρίνεια και αμεσότητα.

«Θέλω με απερίφραστο τρόπο να πω ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και της λαϊκής ετυμηγορίας και σε τέτοιες στιγμές που δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια, αμεσότητα, ακόμα κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις, να μιλούν με ευθύτητα να συνεννοούνται και να καταλήγουν σε λύσεις».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση