Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δείπνο μεταξύ Αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού
Δείπνο μεταξύ Αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού

Δείπνο μεταξύ Αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού

Στο Μέγρο Μξίμου δείπνησαν χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Από την κυβέρνηση στο δείπνο επρόκειτο να μετάσχουν ο Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Τον κ. Ιερώνυμο συνόδευσαν οι μητρο Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Υδρας Εφραίμ και Χαλκίδας Χρυσόστομος.

Στο δείπνο συζητήθηκε όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας. Πάντως, σύμφωνα με εκκλησιαστικές , από την πλευρά του κ. Ιερωνύμου ετέθη εμφατικά το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, το οποίο ουσιαστικά δεν έχει προχωρήσει.

Για το θέμα με τον νόμο 4182, που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, έχει συσταθεί ανώνυμη εταιρεία αξιοποίησης εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας, στην οποία μετέχουν με 50% η Ιερά και με 50% το ελληνικό Δημόσιο.

Στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει τα ακίνητα της Αρχιεπισκοπής, ώστε το 50% των εσόδων να κατευθυνθεί στο κοινωνικό της Εκκλησίας και το υπόλοιπο στα κρατικά ταμεία.

Ωστόσο ακόμη παραμένουν ακίνητα της Εκκλησίας σε ιδιαίτερα καλές θέσεις («φιλέτα», όπως ονομάζονται) για τα οποία υπάρχουν χρόνιες νομικές εκκρεμότητες από το Δημόσιο ή τους ΟΤΑ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση