Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διπλή απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού
Διπλή απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού

Διπλή απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού

Συναγερμός σήμανε το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού όταν διαπιστώθηκε η δυο τροφίμων, που εξέτιαν ποινή κάθειρξης για ληστείες και κλοπές.

Πρόκειται για δύο κρατούμενους Αλβανούς της πτέρυγας Δ, οι οποίοι δραπέτευσαν χθες το βράδυ κόβοντας τα κάγκελα του κελιού τους.

Οι δύο κρατούμενοι βγήκαν στη νεκρή ζώνη, πήδηξαν με γάντζους στην εξωτερική πλευρά του τοίχου και απέδρασαν.

Οι δύο σκοπιές που βρίσκονται σε εκείνη την πλευρά της περίφραξης, την της απόδρασης δεν ήταν επανδρωμένες.

Η απόδραση των δύο κρατουμένων  έγινε αντιληπτή κατά την πρωινή καταμέτρηση.

Έκτακτος έλεγχος και πειθαρχική

Σύμφωνα με του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την απόδραση δύο προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από τις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία, διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και πειθαρχική από Εισαγγελικό Λειτουργό, προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Σύμφωνα με την του υπουργείου Δικαιοσύνης, «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα καταστήματα σης από το υπουργείο (στις 11/12/, στις 19/12/ και στις 27/12/2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».

Ακόμα, το υπουργείο αναφέρει ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή , σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη».

Από πίνακα που επισυνάπτει το υπουργείο, προκύπτει ότι το έτος 2013 σημειώθηκαν 13 αποδράσεις από τις φυλακές, έξι το 2012, από δύο κατά τα έτη 2009-2011, επίσης δύο το 2006, το 2004 και το 2000, ενώ από μια απόδραση σημειώθηκε κατά τα έτη 2001 και 2002.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση