Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Διπλάσια φορολογία το 2016 για τον ελληνικό τουρισμό σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες
Διπλάσια φορολογία το 2016 για τον ελληνικό τουρισμό σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες

Διπλάσια φορολογία το 2016 για τον ελληνικό τουρισμό σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε στην «Κ» ότι αν δεν υπάρχουν άλλες αναταράξεις στην πολιτικοοικονομική ζωή του τόπου έως το τέλος της σεζόν, όπως για παράδειγμα μία νέα εκλογική αναμέτρηση, μπορεί να επιτευχθούν οι αρχικοί στόχοι που είχαν τεθεί για υψηλές επιδόσεις στον εισερχόμενο τουρισμό. Αυτό ουσιαστικά θα σημαίνει αφίξεις, ίσως και άνω των 25 εκατ. ξένων επισκεπτών, και ταξιδιωτικές εισπράξεις πέριξ των 14 δισ. .

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, ο τουρισμός έδειξε ισχυρή ανθεκτικότητα έναντι των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μετά την επιβολή των capital controls. Στην εξέλιξη αυτή, όπως εξηγεί, συνέβαλε καθοριστικά η πτώση των τιμών των τουριστικών πακέτων στις ξένες αγορές. Ετσι, σε αρκετές περιοχές με και προσφορές τείνουν να καλυφθούν από τους ξένους τουρίστες τα κενά των κρατήσεων που δημιουργήθηκαν τον τρέχοντα μήνα από την κατάρρευση της εγχώριας ταξιδιωτικής αγοράς. Παράλληλα, προσθέτει την ιδιαίτερη συμβολή που έχουν οι οδικές αφίξεις στη διαμόρφωση των αυξητικών τάσεων της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης. Επίσης, κατά τον κ. Ανδρεάδη, καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των τουριστικών εσόδων για τη φετινή περίοδο θα διαδραματίσει και η υποτίμηση του έναντι άλλων βασικών νομισμάτων, όπως η στερλίνα και το δολάριο.

Για την τουριστική σεζόν του 2016, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτιμά ότι θα υποστεί την πίεση των αυξημένων συντελεστών του στις υπηρεσίες διαμονής και στην . Οι Ελληνες ξενοδόχοι έχοντας σχεδόν διπλάσια επιβάρυνση σε σχέση με τον που υφίσταται στα πακέτα ανταγωνιστριών χωρών θα διαθέτουν μηδαμινά περιθώρια τιμολογιακών ελιγμών για την ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης.

Στο μεταξύ, μεικτές τάσεις εμφανίζουν οι διεθνείς αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία. Για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο της Ρόδου οι αφίξεις ξένων επισκεπτών παρουσίασαν πτώση κατά 2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014 φθάνοντας σε 411.114. Σε επίπεδο αγορών σημαντική υποχώρηση της τάξης του 51,5% εμφάνισαν οι αφίξεις από τη Ρωσία φθάνοντας σε 28.308 έναντι 57.953 τον ίδιο μήνα πέρυσι. Στον αντίποδα, οι αφίξεις από τη παρουσίασαν αύξηση κατά 10,5% φθάνοντας σε 55.598 έναντι 50.294 και οι αφίξεις από τη κατά 6% φθάνοντας σε 68.935 έναντι 65.040. Σε ό,τι αφορά τη Ζάκυνθο οι αφίξεις ξένων τουριστών για τον Ιούλιο παρουσίασαν αύξηση κατά 7,6% φθάνοντας σε 150.964. Για το επτάμηνο η αύξηση των αφίξεων έφθασε σε ποσοστό 5,6% και διαμορφώθηκε σε 340.887. Αναλύοντας τα στοιχεία Ιουλίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη, επισημαίνει την αύξηση κατά 11,3% των αφίξεων από τη που αποτελεί κύρια αγορά για τη Ζάκυνθο. Επίσης, αύξηση κατά 35,8% και 70,9% εμφάνισαν οι αφίξεις από τη και την Πολωνία αντίστοιχα. Αντίθετα, πτώση κατά 82,5% παρουσίασαν οι αφίξεις από τη Ρωσία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση