Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δίωξη εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής για φοροδιαφυγή ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας
Δίωξη εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής για φοροδιαφυγή ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας

Δίωξη εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής για φοροδιαφυγή ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας

Την κίνηση των κοινοβουλευτικών διαδικαισιών για να ειναι δυνατόν να ασκηθεί κατά του αρόεδρου της Βουλής κ. Αλέξη Μητρόπουλου ζητεί με ´εγγραφό του ο επικουρος οικονομικός εισαγγελέας ιαννης Δραγάτσης προκειμένου να σκήσει σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρωμικου χρήματος.

Με έγγραφό του προς την Εισαγελία του Αρείου Πάγου ο κ.Δραγάτσης ζητεί να διαβιαβστεί στη Βουλή αίτημα  για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία αφορούν την μη έκδοση αποδειξης για αμοιβή περίπου ένός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε για υπόθεση που χειρίστηκε ως δικηγόρος προ πολλών ετων.

Η υπόθεση της οποίας η έρευνα έχει ξεκινήςει πριν απο χρόνια ξέκίνησε όταν δυο άλλοι δικηγόροι ισχυρίστηκαν οτι ο κ. οτι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και απο τον έλεγχο που ακολούθησε φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποςό δεν είχε δηλωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. εχει πολλές φορές στο παρελθόν αντικρούσει με στοιχεία που κατέθεσε στο Σ τις καταγγελίες και μάλιστα εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια. Επίσης, ο αρόεδρος της Βουλής δεν υπήχθη με δική του πρωτοβουλία στις ρυθμίσεις του νόμου Βαλαβάνη και έτσι η ποινική δίωξη σε βάρος του δεν ανακόπτεται με αποτέλεσμα να προχωρούν οι διαδικασίες. Η μη του κ. Μητρόπουλου στις διατάξεις τουνόμου Βαλαβάνη στηρίζει την πάγια αρνησή του οτι οφείλει φόρους απο το εν λόγω .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση