Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δίωξη εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής για φοροδιαφυγή ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας
Δίωξη εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής για φοροδιαφυγή ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας

Δίωξη εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής για φοροδιαφυγή ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας

Την κίνηση των κοινοβουλευτικών διαδικαισιών για να ειναι δυνατόν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του αντιπρόεδρου της ς κ. Αλέξη Μητρόπουλου ζητεί με ´εγγραφό του ο επικουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιαννης Δραγάτσης προκειμένου να σκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρωμικου χρήματος.

Με έγγραφό του προς την Εισαγελία του Αρείου Πάγου ο κ.Δραγάτσης ζητεί να διαβιαβστεί στη αίτημα  για της ασυλίας του του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία αφορούν την μη έκδοση αποδειξης για αμοιβή περίπου ένός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε για υπόθεση που χειρίστηκε ως δικηγόρος προ πολλών ετων.

Η υπόθεση της οποίας η έρευνα έχει ξεκινήςει πριν απο χρόνια ξέκίνησε όταν δυο άλλοι δικηγόροι ισχυρίστηκαν οτι ο κ. Μητρόπουλος οτι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και απο τον έλεγχο που ακολούθησε φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποςό δεν είχε δηλωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μητρόπουλος εχει πολλές φορές στο παρελθόν αντικρούσει με στοιχεία που κατέθεσε στο Σ τις και μάλιστα εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια. Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν υπήχθη με δική του πρωτοβουλία στις ρυθμίσεις του νόμου και έτσι η ποινική δίωξη σε βάρος του δεν ανακόπτεται με αποτέλεσμα να προχωρούν οι διαδικασίες. Η μη του κ. Μητρόπουλου στις διατάξεις τουνόμου στηρίζει την πάγια αρνησή του οτι οφείλει φόρους απο το εν λόγω .

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση