Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δίωξη εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής για φοροδιαφυγή ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας
Δίωξη εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής για φοροδιαφυγή ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας

Δίωξη εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής για φοροδιαφυγή ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας

Την κίνηση των κοινοβουλευτικών διαδικαισιών για να ειναι δυνατόν να ασκηθεί ποινική κατά του αντιπρόεδρου της Βουλής κ. Αλέξη Μητρόπουλου ζητεί με ´εγγραφό του ο επικουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιαννης Δραγάτσης προκειμένου να σκήσει ποινική σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρωμικου χρήματος.

Με έγγραφό του προς την Εισαγελία του Αρείου Πάγου ο κ.Δραγάτσης ζητεί να διαβιαβστεί στη αίτημα  για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα συγκεκριμένα τα οποία αφορούν την μη έκδοση αποδειξης για αμοιβή περίπου ένός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε για υπόθεση που χειρίστηκε ως προ πολλών ετων.

Η υπόθεση της οποίας η έρευνα έχει ξεκινήςει πριν απο χρόνια ξέκίνησε όταν δυο άλλοι δικηγόροι ισχυρίστηκαν οτι ο κ. Μητρόπουλος οτι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και απο τον έλεγχο που ακολούθησε φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποςό δεν είχε δηλωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μητρόπουλος εχει πολλές φορές στο παρελθόν αντικρούσει με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ τις καταγγελίες και μάλιστα εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια. Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν υπήχθη με δική του πρωτοβουλία στις του νόμου και έτσι η ποινική σε βάρος του δεν ανακόπτεται με να προχωρούν οι διαδικασίες. Η μη προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στις διατάξεις τουνόμου στηρίζει την πάγια αρνησή του οτι οφείλει φόρους απο το εν λόγω ποσό.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πενήντα τέσσερα νέα κρούσματα Covid-19 στη Μαγνησία-Πρωτοπορεί η Αττική - https://t.co/Zb5jvHzXEt -

  • Στο υπουργείο Παιδείας ο μητροπολίτης Δημητριάδος - https://t.co/TcF8E6us1R -

  • Δικαίωση για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου  - https://t.co/CMGltArlhQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση