Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Δύο ενόπλους θα έπαιρνε η Ρούπα από τον Παρνασσό
Δύο ενόπλους θα έπαιρνε η Ρούπα από τον Παρνασσό

Δύο ενόπλους θα έπαιρνε η Ρούπα από τον Παρνασσό

Ενοπλους συνεργούς που θ μετείχν στο σχέδιο απόδρασης από τις θα παραλάμβανε από ερημική τοποθεσία στον Παρνασσό η . Αυτό φέρεται να αποκάλυψε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ο χειριστής του ελικοπτέρου και πρώην αστυνομικός του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα κατέθεσε ότι στη διάρκεια της συμπλοκής του –εν πτήσει– με τη Ρούπα και ενώ το ελικόπτερο έκανε, κυριολεκτικά, βουτιά στο κενό, η 47χρονη τον διέταξε να κατευθυνθεί στον Παρνασσό, αποκαλύπτοντας άθελά της μια άγνωστη –μέχρι εκείνη τη στιγμή– πτυχή του σχεδίου απόδρασης.

Σύμφωνα με πηγή της «Κ», στόχος της Ρούπα ήταν να επιβιβάσει στο ελικόπτερο δύο ένοπλους συνεργούς της, οι οποίοι μόλις προσέγγιζαν από αέρος τη φυλακή, θα άνοιγαν πυρ εναντίον των εξωτερικών φρουρών, δίνοντας τη δυνατότητα στον ίκο Μαζιώτη και σε συγκρατούμενούς του να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο. Τα δύο συγκεκριμένα άτομα και όχι η επικηρυγμένη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» , που έσερνε μόνο μια μικρή τροχήλατη χειραποσκευή, εκτιμάται ότι μετέφεραν τον εξοπλισμό –πολεμικό και μη– που θα χρησιμοποιoύνταν για την υλοποίηση του σχεδίου απόδρασης.

Τελικά, ο χειριστής αφόπλισε την 47χρονη και προσγείωσε το ελικόπτερο σε ορεινή ερημική περιοχή μεταξύ Ερυθρών και Πλαταιών Αττικής. Εκεί η Ρούπα απείλησε τον πιλότο (προσπάθησε να τη συγκρατήσει από τη ζώνη του παντελονιού της), λέγοντάς του «δεν ξέρεις με ποιους μπλέκεις» και, τελικά, κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας. Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό της, ενώ κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και στον ορεινό όγκο του Παρνασσού για τον εντοπισμό των δύο άγνωστων συνεργών της.

Εν τω μεταξύ, χθες αποκαλύφθηκε ότι δύο μήνες πριν από την απόπειρα απόδρασης η Ρούπα είχε πραγματοποιήσει δοκιμαστική πτήση με την ίδια εταιρεία ενοικιάσεως ελικοπτέρων. Είχε και τότε μισθώσει το ίδιο εξαθέσιο ελικόπτερο για τη μεταφορά της από το πολυτελές στο Πόρτο Χέλι σε νησί των Σποράδων. Σκοπός της ήταν να ελέγξει τα μέτρα ασφαλείας που ακολουθούνται, κυρίως όμως να αποκτήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους υπευθύνους της εταιρείας. Μάλιστα, η πλαστή ταυτότητά της (υπό στοιχεία Χριστίνα Αρβανίτη) είχε καταχωριστεί στο αρχείο της ιδιωτικής εταιρείας ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο και, άρα, την περασμένη Κυριακή η Ρούπα δεν χρειάστηκε παρά να δηλώσει απλώς το όνομά της πριν συμφωνήσει στη μίσθωση του ελικοπτέρου. Μάλιστα φέρεται να προπλήρωσε την πτήση, καταβάλλοντας σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό ύψους 5.000 ευρώ.

Χθες το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε ότι DNA της Ρούπα βρέθηκε στο ματωμένο πουκάμισο του πιλότου, ενώ ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι το των 9 mm που χρησιμοποίησε η Ρούπα για να απειλήσει τον πιλότο του ελικοπτέρου είχε χρησιμοποιηθεί από τον σύντροφό της ίκο Μαζιώτη σε ληστεία τράπεζας το 2014 στην Κλειτορία.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση