Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Δηλητήριο» Μαξίμου για Τόμσεν
«Δηλητήριο» Μαξίμου για Τόμσεν

«Δηλητήριο» Μαξίμου για Τόμσεν

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζουν κύκλοι της κυβέρνησης την εκτίμηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ , ότι θα χρειαστούν 21 χρόνια για να επιστρέψει η στην Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα.

Μάλιστα το κάνει και στις λανθασμένες εκτιμήσεις που είχε κάνει ο και κατά το παρελθόν, όπως όταν προέβλεπε ανάπτυξη και αντί αυτού υπήρξε ύφεση 9%.

Ειδικότερα, οι κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν: «Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις “επιτυχημένες” προβλέψεις». «Κι αν θέλει, ας γράψει κι ένα μπλογκ», προσθέτουν στο ίδιο ύφος.

Είχε προηγηθεί η εκτίμηση του Πολ Τόμσεν στη διάρκεια ομιλίας του κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Europe's Growth Challenge» του οικονομολόγου Άντερς Άσλουντ, ότι θα χρειαστούν 21 χρόνια, ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να ρίξει την στα προ κρίσης επίπεδα. Ο κ. Τόμσεν αναφέρθηκε και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης λέγοντας πως η θα χρειαστεί 12 χρόνια, η 10 και η Ισπανία έξι, ώστε να μειώσουν την ανεργία τους στα επίπεδα της περιόδου 2001-2007.

Σημείωσε πως σε αυτές τις χώρες, η διαρθρωτική ανεργία είναι υψηλή, ο χαμηλός και το χρέος αυξημένο.

ια την ανεργία στην Ευρωζώνη, ο κ. Τόμσεν είπε ότι, βάσει εκτιμήσεων του ΔΝΤ, ανέρχεται σε περίπου 10%, με τη διαρθρωτική ανεργία να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 8%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση