Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Δηλητήριο» Μαξίμου για Τόμσεν
«Δηλητήριο» Μαξίμου για Τόμσεν

«Δηλητήριο» Μαξίμου για Τόμσεν

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζουν κύκλοι της κυβέρνησης την εκτίμηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ότι θα χρειαστούν 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στην Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα.

Μάλιστα το Μαξίμου κάνει αναφορά και στις λανθασμένες εκτιμήσεις που είχε κάνει ο και κατά το παρελθόν, όπως όταν προέβλεπε ανάπτυξη και αντί αυτού υπήρξε ύφεση 9%.

Ειδικότερα, οι κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν: «Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις “επιτυχημένες” προβλέψεις». «Κι αν θέλει, ας γράψει κι ένα μπλογκ», προσθέτουν στο ίδιο ύφος.

Είχε προηγηθεί η εκτίμηση του Πολ στη διάρκεια ομιλίας του κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Europe’s Growth Challenge» του οικονομολόγου Άντερς Άσλουντ, ότι θα χρειαστούν 21 χρόνια, ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να ρίξει την ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα. Ο κ. αναφέρθηκε και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης λέγοντας πως η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια, η Πορτογαλία 10 και η έξι, ώστε να μειώσουν την ανεργία τους στα επίπεδα της περιόδου 2001-2007.

Σημείωσε πως σε αυτές τις χώρες, η διαρθρωτική ανεργία είναι υψηλή, ο πληθωρισμός χαμηλός και το χρέος αυξημένο.

Για την ανεργία στην Ευρωζώνη, ο κ. είπε ότι, βάσει εκτιμήσεων του ΔΝΤ, ανέρχεται σε περίπου 10%, με τη διαρθρωτική ανεργία να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 8%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες επιτυχίες για τον ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/LlGvdS5jzx -

  • Στο λιμάνι του Βόλου το #κρουαζιερόπλοιο «NORWEGIAN JADE» #κρουαζιερόπλοιο - https://t.co/0pRQrWVMOd -

  • Στον Βόλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης U16 #ΠαγκόσμιοΠρωτάθλημαΥδατοσφαίρισης - https://t.co/l3r4QWO283 -

"Αλιεύοντας" την είδηση