Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δίλημμα πρωθυπουργίας από Μεϊμαράκη
Δίλημμα πρωθυπουργίας από Μεϊμαράκη

Δίλημμα πρωθυπουργίας από Μεϊμαράκη

“Εγώ ή ο Τσίπρας». Στην επιλογή του να καλέσει τους πολίτες να επιλέξουν την Κυριακή πρωθυπουργό απαντά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευ. , θέτοντας πλέον το δίλημμα επί προσωπικού. «Εδώ υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα», δήλωσε χθες, δίλημμα που θα επαναλάβει και μέχρι την αυλαία της προεκς περιόδου, σε συνδυασμό και με τα νέα τηλεοπτικά μηνύματα της Ν.Δ. που οικοδομούνται πάνω στο πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ.

Παρά το γεγονός ότι το πρόσωπο του πρωθυπουργού καταγράφεται, δημοσκοπικά, σε χαμηλότερη σειρά στις προτεραιότητες των πολιτών έναντι των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων (σ.σ. πλέον αναδεικνύεται η ανάγκη σταθερής ς), στη Ν.Δ. μοιάζουν αποφασισμένοι να παίξουν το χαρτί του κ. Μεϊμαράκη, τα ποιοτικά στοιχεία για τον οποίο (δημοφιλία κ.ά.) εμφανίζουν εντυπωσιακή βελτίωση. Στη Συγγρού αναμένουν και τη δημοσκοπική αποτύπωση της τηλεμαχίας, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτιμούν ότι ο κ. επιβεβαίωσε και τη μετριοπάθειά του, αλλά και την ετοιμότητά του να αναλάβει τις ευθύνες διας.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα αφιερώσει τα τελευταία 24ωρα της προεκς μάχης στο λεκανοπέδιο Αττικής. Σήμερα το απόγευμα θα συνομιλήσει με νέους στο Γκάζι, ενώ για αύριο το απόγευμα προγραμματίζεται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην πλ. Ομονοίας. Εντατικές θα είναι και οι τηλεοπτικές του παρουσίες (σήμερα ΑNT1 και κλείσιμο την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ) κατά τη διάρκεια των οποίων θα θέσει και τα τελικά διλήμματα της κάλπης. Χθες, στο Mega, ο κ. Μεϊμαράκης απέρριψε το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι σε περίπτωση μεγάλου συνασπισμού θα γινόταν αξιωματική η Χρ. Αυγή, σημειώνοντας ότι αφενός κακώς ο κ. Τσίπρας προδικάζει το αποτέλεσμα, αφετέρου, υπάρχει θεσμικός τρόπος προκειμένου κάτι τέτοιο να αποφευχθεί (σ.σ. πιθανώς μέσω της συμμετοχής μη κοινοβουλευτικών στελεχών από τη . στο κυβερνητικό σχήμα). Παράλληλα, επέμεινε ότι «όποιος υπόσχεται επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου πριν από το α΄ εξάμηνο του 2016 λέει ψέματα», επιμένοντας ότι απαιτείται προηγουμένως η εκπομπή σαφούς μεταρρυθμιστικού μηνύματος από την .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση