Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δικηγορικοί Σύλλογοι: Πανελλήνια αποχή από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου
Δικηγορικοί Σύλλογοι: Πανελλήνια αποχή από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Πανελλήνια αποχή από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου

Aποχή από τα δικαστήρια σε πανελλαδική κλίμακα από τις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη ως τις 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αντιδρώντας στην εφαρμογή από το του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αποτέλεσε ένα από τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι προκειμένου να κλείσει η συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι δικηγόροι αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου Κώδικα που επιταχύνει τη διεξαγωγή όλων των αστικών υποθέσεων, καταργώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις, πλην εξαιρέσεων και προβλέπει γραπτή διαδικασία για τη δικαστική των θέσεων των αντιδίκων σε όλες τις αστικές διαφορές.

Την ύπαρξη προβλημάτων από την εφαρμογή του νέου Κώδικα έχει επισημάνει και ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπ. Γεωργουλέας ενώ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων παρέστη και μίλησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος ο οποίος ανέφερε ότι έχει τεθεί το θέμα και στους εκπροσώπους των θεσμών.

Για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν έκανε λόγο και ο του κ. Βασίλης Αλεξανδρής ο οποίος και προήδρευσε της Ολομελείας. Πάντως για τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις του δικηγορικού σώματος θα αποφασίσει εκ νέου η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που θα συνεδριάσουν στις 18 Δεκεμβρίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση