Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δικαιοσύνη: Επιχείρηση αποκλιμάκωσης από Κοντονή
Δικαιοσύνη: Επιχείρηση αποκλιμάκωσης από Κοντονή

Δικαιοσύνη: Επιχείρηση αποκλιμάκωσης από Κοντονή

Την ένταση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη επιχείρησε να αποκλιμακώσει με δηλώσεις του ο Σταύρος Κοντονής, μετά τη δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας περί «ωμής παρέμβασης στο της Δικαιοσύνης» που σηματοδότησε ένα νέα – και σκληρότερο – κύκλο αντιπαράθεσης με τους δικαστικούς λειτουργούς, με αφορμή την του ΣτΕ για το πόθεν έσχες.

Ο κατά τη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης για τη Δικαιοσύνη και την ανάπτυξη δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετικά είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις».

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε εκ νέου στις για το «πόθεν έσχες» απέφυγε όμως να της συνδέσει με τους δικαστές, μετά την τοποθέτηση της Ενωσης Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που με τους χθες, ξεκαθάρισαν ότι η του ανωτάτου δικαστηρίου για το «πόθεν έσχες» αφορά τους πάντες και όχι μόνον τους δικαστικούς.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες να είναι αποτελεσματικός. Γι αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στην θωράκιση των θεσμών και τη .  Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας», τόνισε ό , ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στα περί «παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη», δήλωσε έκπληκτος και ανέφερε χαρακτηριστικά: «πέφτουμε από τα σύννεφα».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

  • Μεθυσμένος 18χρονος προκάλεσε τροχαίο στην Αλόννησο - https://t.co/fY3T6O3thW -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/EbXPKi3Umx -

"Αλιεύοντας" την είδηση