Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Δικαστικά θα κινηθούν κάτοικοι της Κω
Δικαστικά θα κινηθούν κάτοικοι της Κω

Δικαστικά θα κινηθούν κάτοικοι της Κω

Εντατικές είναι οι προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να συμφωνήσουν στη λειτουργία ΠΡΟΚΕΚΑ (προαναχωρησιακών κέντρων) στα νησιά. Την ίδια στιγμή, οι σε τοπικό επίπεδο λαμβάνουν περισσότερο οργανωμένη μορφή, καθώς ομάδες πολιτών αναζητούν νομικούς δρόμους, ώστε «να μη μετατραπούν τα νησιά που φιλοξενούν από τουριστικοί σε μεταναστευτικοί προορισμοί», όπως τονίζουν.

Χθες την επισκέφθηκε κλιμάκιο του Διεθνούς Oργανισμού Mετανάστευσης (ΔΟΜ), το οποίο συνοδευόταν από αστυνομικούς της εκπροσώπους της Europol και του , προκειμένου να ενημερώσει τις τοπικές αρχές για το πρόγραμμα εθελουσίας επιστροφής που εφαρμόζεται και χρηματοδοτείται από την Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, μετανάστες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους λαμβάνουν χρηματικό βοήθημα και άλλες διευκολύνσεις. Στην , μάλιστα, βρέθηκε και εκπρόσωπος της πακιστανικής πρεσβείας, καθώς το 85% των μεταναστών που βρίσκονται στο νησί είναι .
Το κλιμάκιο του ΔΟΜ ενημέρωσε τον δήμαρχο του νησιού ότι ειδικά για τα νησιά προβλέπεται επιπλέον χρηματοδότηση. Ετσι, κάθε μετανάστης που επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του θα λαμβάνει 1.000 (αντί 500 που έως τώρα ήταν το ποσό). Αν και η Τοπική Αυτοδιοίκηση φάνηκε θετική στην εφαρμογή του προγράμματος, παραμένει άγνωστο αν τελικά θα συμφωνήσει και στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου 500 θέσεων στο νησί. «Για να γίνουν οι επιστροφές, πρέπει οι άνθρωποι να κάνουν του αιτήματος ασύλου και να βρίσκονται σε περιορισμένο χώρο έως ότου οργανωθούν οι αποστολές», επισημαίνει αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην «Κ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση