Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Διευρύνεται η κυριαρχία της Ναυτιλίας των Ελλήνων στα δεξαμενόπλοια
Διευρύνεται η κυριαρχία της Ναυτιλίας των Ελλήνων στα δεξαμενόπλοια

Διευρύνεται η κυριαρχία της Ναυτιλίας των Ελλήνων στα δεξαμενόπλοια

Την ταχύτερη μεγέθυνση διεθνώς καταγράφει το ο ήδη μεγαλύτερος στόλος στην υδρόγειο δεξαμενοπλοίων, ο ελληνικός. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής για φέτος στοιχεία αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων αλλά και παράδοσης νεότευκτων πλοίων μεταφοράς υγρού φορτίου, ο ελληνόκτητος στόλος αναπτύσσεται με τους ταχύτερους ρυθμούς της τελευταίας εξαετίας. Ενισχύεται έτσι η ελληνική κυριαρχία στην παγκόσμια ναυτιλία με τουλάχιστον το ένα στα τέσσερα δεξαμενόπλοια που βρίσκονται εν υπηρεσία να είναι ελληνόκτητο (σε όρους χωρητικότητας). Πρόκειται ασφαλώς για τον μόνον κλάδο στον οποίο η πρωταγωνιστεί διεθνώς και μάλιστα με διαφορά.

Παράλληλα ο ελληνικός στόλος των τάνκερ εκσυγχρονίζεται και οι μέσοι όροι ηλικίας του βελτιώνονται σημαντικά κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Η εκτιμώμενη αξία του ελληνικών συμφερόντων στόλου που απαρτίζεται συνολικά από 1.513 δεξαμενόπλοια ( 1.389 ενεργά και 124 υπό ναυπήγηση) ανέρχεται σύμφωνα με τους υπολογισμούς της VesselsValue στα 35,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα που επεξεργάστηκε για την «Κ» η VesselsValue, ναυτιλιακός αποτιμητής που συμμετείχε και στο τελευταίο Asset Quality Review των ευρωπαϊκών τραπεζών , ο ελληνόκτητος στόλος δεξαμενοπλοίων έχει ήδη ενισχυθεί φέτος με 70 νεότευκτα και 62 μεταχειρισμένα πλοία ενώ αναμένεται να παραδοθούν εντός του άλλα 19. Εάν αφαιρεθούν τα 23 που πουλήθηκαν και άλλα 20 που δόθηκαν προς διάλυση, εκτιμάται πως η καθαρή σε αριθμό πλοίων θα είναι φέτος της τάξης των 108 πλοίων. Και αυτά εάν δεν υπάρξουν άλλες αγορές μεταχειρισμένων αλλά και πωλήσεις. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός καθαρής αύξησης του στόλου από το 2011 και μάλιστα με διαφορά από το δεύτερο καλύτερο έτος, το 2013, οπότε και αυξήθηκε κατά 86 τάνκερ. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως οι παραλαβές νεότευκτων αποκτούν τον καρπό επενδυτικών αποφάσεων που έχουν συνήθως ληφθεί προ δυο περίπου ετών. Ακόμα και έτσι πάντως τα στατιστικά αυτά αντικατοπτρίζουν ένα κύμα επενδύσεων που βασίζεται στην πεποίθηση πως οι αξίες των πλοίων έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα ελκυστικά επίπεδα και η ναυλαγορά θα συνεχίσει την της, αναφέρουν οι ειδικοί.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση