Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διευρυμένο «ελευθέρας» για μετεγγραφές
Διευρυμένο «ελευθέρας» για μετεγγραφές

Διευρυμένο «ελευθέρας» για μετεγγραφές

Προεκλογικού τύπου προχολογί χωρίς μέτρο υιοθετεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ενδεικτικά, εσπευσμένα κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς διευρύνει τη δεξαμενή των δικαιούχων μετεγγραφής προς τα κεντρικά ΑΕΙ.

Με τον τρόπο αυτό «αντιγράφει» τις προεκλογικής κοπής πρακτικές προκατόχων του υπουργών και επί της ουσίας ακυρώνει τον νόμο που ψηφίστηκε επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος έβαλε φρένο στις μετ. Επίσης, ο κ. Γαβρόγλου ιδρύει νέο στη Δυτική , πατώντας στη λογική του Κώστα Αρβανιτόπουλου, ενώ με προχειρότητα και χωρίς υποδομές καθιερώνει την υποχρεωτική προσχολική αλλά μόνο στα 2/3 των δήμων της χώρας! Οσο για τα περί ελεύθερης πρόσβασης των αποφοίτων λυκείου στα ΑΕΙ, ο υπουργός μετέθεσε –για μία ακόμη φορά– τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου, για το 2018. Η προηγούμενη σχετική αναφορά έγινε στις αρχές οεμβρίου και όρισε την ημερομηνία των ανακοινώσεων για τα του ίδιου μήνα.

Ειδικότερα, στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018, ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που ουσιαστικά απελευθερώνει τις μετ για τα αδέλφια. «Θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε καμία οικογένεια να μη συντηρεί πάνω από ένα , εκτός από εκεί που θα μένουν οι ίδιοι. Κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται εκεί όπου ζουν οι οικογένειές τους. Αυτό είναι μία δέσμευση. Θα το καταθέσουμε αυτές τις μέρες και θα ψηφιστεί και θα ισχύει από το δεύτερο εξάμηνο μετά τον Φεβρουάριο» δήλωσε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση