Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διευρυμένο «ελευθέρας» για μετεγγραφές
Διευρυμένο «ελευθέρας» για μετεγγραφές

Διευρυμένο «ελευθέρας» για μετεγγραφές

Προεκλογικού τύπου παροχολογία χωρίς μέτρο υιοθετεί ο Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ενδεικτικά, εσπευσμένα κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς διευρύνει τη δεξαμενή των δικαιούχων μετεγγραφής προς τα κεντρικά ΑΕΙ.

Με τον τρόπο αυτό «αντιγράφει» τις προεκλογικής κοπής πρακτικές προκατόχων του υπουργών και επί της ουσίας ακυρώνει τον νόμο που ψηφίστηκε επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος έβαλε φρένο στις μετεγγραφές. Επίσης, ο κ. Γαβρόγλου ιδρύει νέο πανεπιστήμιο στη Δυτική Αττική, πατώντας στη λογική του Κώστα Αρβανιτόπουλου, ενώ με προχειρότητα και χωρίς υποδομές καθιερώνει την υποχρεωτική προσχολική αλλά μόνο στα 2/3 των δήμων της χώρας! Οσο για τα περί ελεύθερης πρόσβασης των αποφοίτων λυκείου στα ΑΕΙ, ο μετέθεσε –για μία ακόμη φορά– τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου, για το 2018. Η προηγούμενη σχετική αναφορά έγινε στις αρχές Νοεμβρίου και όρισε την των ανακοινώσεων για τα τέλη του ίδιου μήνα.

Ειδικότερα, στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018, ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε την νομοθετικής ρύθμισης που ουσιαστικά απελευθερώνει τις μετεγγραφές για τα αδέλφια. «Θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε καμία οικογένεια να μη συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από εκεί που θα μένουν οι ίδιοι. Κάτω από ένα εισόδημα τα θα μπορούν να έρχονται εκεί όπου ζουν οι οικογένειές τους. Αυτό είναι μία δέσμευση. Θα το καταθέσουμε αυτές τις μέρες και θα ψηφιστεί και θα ισχύει από το δεύτερο εξάμηνο μετά τον Φεβρουάριο» δήλωσε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση