Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διεθνείς εξελίξεις και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Αλφάνο
Διεθνείς εξελίξεις και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Αλφάνο

Διεθνείς εξελίξεις και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Αλφάνο

Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό, , είχε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ίκος Κοτζιάς, στη Ρώμη. Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης υπεγράφησαν δύο μνημόνια συνς. Το πρώτο στον τομέα των πολιτικών διαβουλεύσεων και το δεύτερο στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

«Οι συν μας επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν τις δύο χώρες και σταθήκαμε ιδιαίτερα στην ενεργειακή μας συν. Μιλήσαμε και για τη μελλοντική δυνατότητα συμφωνίας πάνω σε θέματα των θαλάσσιων ζωνών» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση. «Αναφερθήκαμε διεξοδικά και στις διεθνείς εξελίξεις. Ρωτήθηκα από την ιταλική πλευρά, πέρα από τα διμερή μας ζητήματα, να αναφερθώ αναλυτικά στη θέση μας πάνω στις διεθνείς , πώς βλέπουμε τη νέα δια των Ηνωμένων Πολιτειών και τον μελλοντικό ρόλο της Κίνας» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη μελλοντική εξέλιξη της Ευρώπης και το κοινωνικό πρόσωπό της, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «ομίζω ότι οι δύο χώρες είναι κοντά, και επειδή με δική μου πρωτοβουλία και οργάνωση της ς έγινε η συνάντηση των 10 στη Βουδαπέστη, πριν από δύο εβδομάδες, που ήταν οι τέσσερις χώρες του Βίζεγκραντ, τα τέσσερα βαλκανικά κράτη-μέλη της Ένωσης, η Σλοβενία και η Σερβία, οργανώνουμε σε τρεις μήνες από τώρα, στην Ελλάδα, μία συνάντηση αυτών των εννέα ευρωπαϊκών κρατών, συν όλων των υποψηφίων χωρών (που είναι τόσο τα δυτικά , όσο και η Τουρκία), και κάλεσα και τον Ιταλό συνάδελφο -αν ενδιαφέρεται, και ενδιαφέρεται- να έρθει να πάρει μέρος στην συνάντηση των Αθηνών».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση