Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διεθνείς εξελίξεις και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Αλφάνο
Διεθνείς εξελίξεις και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Αλφάνο

Διεθνείς εξελίξεις και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Αλφάνο

με τον Ιταλό ομόλογό, Αντζελίνο Αλφάνο, είχε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στη Ρώμη. Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης υπεγράφησαν δύο μνημόνια συνεργασίας. Το πρώτο στον τομέα των πολιτικών διαβουλεύσεων και το δεύτερο στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

«Οι συνομιλίες μας επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν τις δύο χώρες και σταθήκαμε ιδιαίτερα στην ενεργειακή μας συνεργασία. Μιλήσαμε και για τη μελλοντική δυνατότητα συμφωνίας πάνω σε θέματα των θαλάσσιων ζωνών» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση. «Αναφερθήκαμε διεξοδικά και στις διεθνείς εξελίξεις. Ρωτήθηκα από την ιταλική πλευρά, πέρα από τα διμερή μας ζητήματα, να αναφερθώ αναλυτικά στη θέση μας πάνω στις διεθνείς αλλαγές, πώς βλέπουμε τη νέα διακυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τον μελλοντικό ρόλο της Κίνας» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη μελλοντική εξέλιξη της Ευρώπης και το κοινωνικό πρόσωπό της, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «Νομίζω ότι οι δύο χώρες είναι κοντά, και επειδή με δική μου πρωτοβουλία και οργάνωση της Ουγγαρίας έγινε η των 10 στη Βουδαπέστη, πριν από δύο εβδομάδες, που ήταν οι τέσσερις χώρες του Βίζεγκραντ, τα τέσσερα βαλκανικά της Ένωσης, η Σλοβενία και η Σερβία, οργανώνουμε σε τρεις μήνες από τώρα, στην Ελλάδα, μία αυτών των εννέα ευρωπαϊκών κρατών, συν όλων των υποψηφίων χωρών (που είναι τόσο τα δυτικά Βαλκάνια, όσο και η Τουρκία), και κάλεσα και τον Ιταλό συνάδελφο -αν ενδιαφέρεται, και ενδιαφέρεται- να έρθει να πάρει μέρος στην συνάντηση των Αθηνών».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

  • Παράταση στην κατάθεση φακέλων του προγράμματος εξοικονόμησης ύδατος #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/RRCg0Kxs9y -

"Αλιεύοντας" την είδηση