Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Διεθνές κυνηγητό για τον Βρετανό βαρώνο κοκαΐνης
Διεθνές κυνηγητό για τον Βρετανό βαρώνο κοκαΐνης

Διεθνές κυνηγητό για τον Βρετανό βαρώνο κοκαΐνης

Στους δέκα πλέον καταζητούμενους φυγάδες της Μεγάλης Βρετανίας συγκαταλέγεται ο 39χρονος Simon Dutton, που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής σε κεντρικό της Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των βρετανικών αρχών για εμπορία ναρκωτικών. Κατηγορείται ότι συμμετείχε σε πολυμελή που εισήγαγε κοκαΐνη από την Ισπανία κυρίως στο Μάντσεστερ και τη Βορειοδυτική Αγγλία.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν το 2009 από την του Μάντσεστερ και τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Αγγλίας (Serious Organised Crime Agency) 17 άτομα. Καταδικάστηκαν σε κάθειρξης συνολικά 170 ετών, ενώ, κατά τη διάρκεια των ερευνών, είχε κατασχεθεί κοκαΐνη αξίας 1,6 εκατ. λιρών. Ο Dutton, αντίθετα, διέφυγε τη σύλληψη και έκτοτε καταζητείτο με ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Το όνομά του μάλιστα (και η του) υπήρχε στον κατάλογο των δέκα πιο επικίνδυνων φυγάδων της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ για τον εντοπισμό του 39χρονου και 9 ακόμα Βρετανών κακοποιών διοργανώθηκε ειδική καμπάνια από τις βρετανικές αρχές (National VCrime Agency) σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Crimestoppers. Η επιχείρηση είχε κωδική ονομασία «Operation Captura» και εφαρμόστηκε κατά κύριο λόγο στην Ισπανία, όπου υπήρχαν πληροφορίες και εκτιμήσεις ότι είχε καταφύγει ο Dutton και αρκετοί ακόμη Aγγλοι φυγόδικοι. «Κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τη Δικαιοσύνη παραμένοντας κρυμμένοι στην Ισπανία», είχε δηλώσει στον βρετανικό Τύπο επικεφαλής αξιωματικός της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αγγλίας.

O 39χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης το βράδυ της Κυριακής. Στην κατοχή του είχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και έξι κινητά τηλέφωνα. Στους Eλληνες αξιωματικούς έδειξε πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο, με στοιχεία Ivan Dimitrov. Tα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι ο Dutton, χρησιμοποιώντας συνολικά 98 διαφορετικές , είχε καταφέρει να διαφύγει τη σύλληψη σε Ισπανία, , Πορτογαλία και Βουλγαρία, όπου είχαν βρεθεί ίχνη του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση