Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διεργασίες για συγκρότηση ΕΣΡ
Διεργασίες για συγκρότηση ΕΣΡ

Διεργασίες για συγκρότηση ΕΣΡ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας συνεδρίασης της Διάσκεψης Προέδρων της ς αφήνουν κυβερνητικές πηγές, εφόσον από την αυριανή συνεδρίαση δεν προκύψει απόφαση για την επανασύσταση του ΕΣΡ.

Χθες, σε όλους τους τό διαμηνύθηκε από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι θα επιδιωχθεί η εξάντληση κάθε περιθωρίου συναίνεσης πριν η κυβέρνηση στραφεί σε άλλες εναλλακτικές, στην ενεργο του . Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι οι διαβουλεύσεις που παρασκηνιακά έχουν ενεργοποιηθεί, με δίαυλο κυρίως τον πρόεδρο της ς Νίκο Βούτση, αφήνουν να διαφανούν ψήγματα αισιοδοξίας ότι είναι εφικτή, μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις, η επίτευξη ς. Ενδεχομένως, μάλιστα, η προαναγγελθείσα επιμήκυνση του χρόνου αναζήτησης συναίνεσης να εντάσσεται σε αυτήν ακριβώς τη στρατηγική, στην αποτύπωση μιας αρχικής προσέγγισης αύριο, για την ολοκλήρωση της οποίας θα απαιτηθούν ορισμένα επιπλέον βήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσέγγιση που επιδιώκεται θα είναι στη βάση μιας μετακίνησης της κυβέρνησης από τη θέση για τέσσερις άδειες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης , έσπευσε χθες να αναδείξει ως «κεντρικό στόχο» της κυβέρνησης το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση στο μέτωπο αυτό. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι ο δρόμος για την επίτευξη συναίνεσης άνοιξε από την αρχική απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να στηρίξουν, στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, την κυβερνητική πρόταση. Εκτιμούν ότι αυτό φέρνει τη Ν.Δ. σε δύσκολη θέση, καθώς κινδυνεύει να βρεθεί απομονωμένη. Xθες, μάλιστα, ο αρμόδιος , Ν. , έσπευσε να δηλώσει ότι «καμία περίπτωση νομοθέτησης δεν υπάρχει πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες και οι πιθανότητες συναινέσεων για τη συγκρότηση ΕΣΡ».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο κ. φρόντισε να διευκρινίσει ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην κυβέρνηση εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές και παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αλλαγής του κανονισμού της Βουλής, σε περίπτωση αδιεξόδου, προκειμένου να διαφοροποιηθεί η σύνθεση της Διάσκεψης Προέδρων και να εξασφαλιστεί η αναγκαία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ πλειοψηφία των 4/5.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση