Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Διευθυντές στις εφορίες χωρίς αξιολόγηση
Διευθυντές στις εφορίες χωρίς αξιολόγηση

Διευθυντές στις εφορίες χωρίς αξιολόγηση

Την τοποθέτηση στελεχών στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με διαδικασίες που δεν εγγυώνται την αξιοκρατική τους προβλέπει του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Ι. Μπάκα, γεγονός που αναμένεται να ανοίξει νέο μέτωπο αντιπαράθεσης με τους πιστωτές.

Συγκεκριμένα, στις 11 Ιανουαρίου ο κ. Μπάκας με απόφασή του προκηρύσσει τις θέσεις διευθυντών, χωρίς να περιμένει την τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα. Λίγες ημέρες αργότερα, με άλλη απόφασή του η οποία δημοσιεύεται στις 18 Ιανουαρίου καταργεί την υφιστάμενη διαδικασία επιλογής των διευθυντών των κεντρικών υπηρεσιών, των μεγάλων εφοριών και τελωνείων, των ελεγκτικών κέντρων κ.λπ., που αξιολογούνταν από Συμβούλιο Επιλογής, στο οποίο συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο διευθυντής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ή ο επιχειρησιακός διευθυντής μονάδας και ένας εμπειρογνώμονας από την πανεπιστημιακή κοινότητα, με συγκεκριμένα . Με την του κ. Μπάκα η γίνεται απλώς από τον γενικό γραμματέα. Εάν δεν τοποθετηθεί τις προσεχείς μέρες ο νέος γραμματέας, η των προϊσταμένων ενδέχεται να γίνει από τον αναπληρωτή, δηλαδή τον ίδιο. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, αναφέρουν ότι η κατάργηση των κριτηρίων και του Συμβουλίου έγινε προκειμένου ο νέος γενικός γραμματέας να αναλάβει «καθαρό τοπίο». «Οι νέες κρίσεις θα γίνουν από τον νέο επικεφαλής» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η τοποθέτησή του έχει καθυστερήσει σημαντικά και ξεπερνά το διάστημα των δύο μηνών που αναφέρει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπάκας τοποθετήθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, στη θέση του αναπληρωτή μετά την παύση της κ. στις 23 Οκτωβρίου 2015.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση