Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Διευθυντές στις εφορίες χωρίς αξιολόγηση
Διευθυντές στις εφορίες χωρίς αξιολόγηση

Διευθυντές στις εφορίες χωρίς αξιολόγηση

Την τοποθέτηση στελεχών στη Γενική Γρμματεία Δημοσίων Εσόδων με διαδικασίες που δεν εγγυώνται την αξιοκρατική τους προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Ι. Μπάκα, γεγονός που αναμένεται να ανοίξει νέο μέτωπο αντιπαράθεσης με τους πιστωτές.

Συγκεκριμένα, στις 11 Ιανουαρίου ο κ. Μπάκας με απόφασή του προκηρύσσει τις θέσεις διευθυντών, χωρίς να περιμένει την τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα. Λίγες ημέρες αργότερα, με άλλη απόφασή του η οποία δημοσιεύεται στις 18 Ιανουαρίου καταργεί την υφιστάμενη διαδικασία ς των διευθυντών των κεντρικών υπηρεσιών, των μεγάλων εφοριών και τελωνείων, των ελεγκτικών κέντρων κ.λπ., που αξιολογούνταν από Συμβούλιο Επιλογής, στο οποίο συμμετείχαν ο Δημοσίων Εσόδων, ο διευθυντής ηλεκτρονικής διας ή ο επιχειρησιακός διευθυντής μονάδας και ένας εμπειρογνώμονας από την πανεπιστημιακή κοινότητα, με συγκεκριμένα . Με την απόφαση του κ. Μπάκα η επιλογή γίνεται απλώς από τον γενικό γραμματέα. Εάν δεν τοποθετηθεί τις προσεχείς μέρες ο νέος γραμματέας, η επιλογή των προϊσταμένων ενδέχεται να γίνει από τον αναπληρωτή, δηλαδή τον ίδιο. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, αναφέρουν ότι η των κριτηρίων και του Συμβουλίου έγινε προκειμένου ο νέος να αναλάβει «καθαρό τοπίο». «Οι νέες κρίσεις θα γίνουν από τον νέο επικεφαλής» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η τοποθέτησή του έχει καθυστερήσει σημαντικά και ξεπερνά το διάστημα των δύο μηνών που αναφέρει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπάκας τοποθετήθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, στη θέση του αναπληρωτή μετά την παύση της κ. Κ. Σαββαΐδου στις 23 Οκτωβρίου 2015.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση