Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δίχασε τους ηγέτες της Ευρωζώνης το ελληνικό ζήτημα
Δίχασε τους ηγέτες της Ευρωζώνης το ελληνικό ζήτημα

Δίχασε τους ηγέτες της Ευρωζώνης το ελληνικό ζήτημα

Σε δύο βσικά στρτόπεδα φαίνεται να έχει χωρίσει την Ευρωζώνη το ελληνικό ζήτημα, με βασικά τις δύο μεγάλες δυνάμεις της Ευρωζώνης, και Γερμανία, να βρίσκονται αντιμέτωπες.

Ενδεικτικές της στάσης που έχουν κρατήσει οι δύο ηγέτες ήταν οι δηλώσεις τους καθώς προσέρχονταν στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, δεσμεύτηκε ότι θα καταλήξει σε συμφωνία και προειδοποίησε ότι, αυτή τη στιγμή, δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της Ελλάδας στην , αλλά «η αντίληψή μας για την ». Από την άλλη, η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. , δήλωσε πως «δεν θα γίνει μια συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος. Οι ηγέτες της Ευρωζώνης», προσέθεσε, «δεν έχουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο στο μυαλό τους» από τις προϋποθέσεις για μια διάσωση της Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανόνες.

Τα στρατόπεδα είχαν αποσαφηνιστεί από το Eurogroup του Σαββάτου, όπου η συζήτηση ήταν αρκετά έντονη και, όπως περιγράφει ευρωπαϊκή πηγή, «ακόμα και να έκοβε ο κ. το πόδι του μπροστά τους, δεν θα έφτανε». Γερμανία και ήταν οι πλέον αρνητικοί σε νέο πρόγραμμα διάσωσης, χωρίς να μιλάνε ανοιχτά για , αλλά ζητώντας τόσο δύσκολους όρους, που να διασφαλίζουν απόρριψη από την ελληνική πλευρά, ενώ καθαρά υπέρ της Ελλάδας ήταν η Κύπρος (που ήταν και η μόνη ξεκάθαρα υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του χρέους), η Ιταλία, η Ιρλανδία και η . Σε όλη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, θετικά προσκείμενη βρίσκεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση