Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δίχασε τους ηγέτες της Ευρωζώνης το ελληνικό ζήτημα
Δίχασε τους ηγέτες της Ευρωζώνης το ελληνικό ζήτημα

Δίχασε τους ηγέτες της Ευρωζώνης το ελληνικό ζήτημα

Σε δύο βασικά στρατόπεδα φαίνεται να έχει χωρίσει την Ευρωζώνη το ελληνικό ζήτημα, με βασικά τις δύο μεγάλες δυνάμεις της Ευρωζώνης, και Γερμανία, να βρίσκονται αντιμέτωπες.

Ενδεικτικές της στάσης που έχουν κρατήσει οι δύο ηγέτες ήταν οι δηλώσεις τους καθώς προσέρχονταν στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, δεσμεύτηκε ότι θα καταλήξει σε και προειδοποίησε ότι, αυτή τη στιγμή, δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά «η αντίληψή μας για την Ευρώπη». Από την άλλη, η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, δήλωσε πως «δεν θα γίνει μια με οποιοδήποτε κόστος. Οι ηγέτες της Ευρωζώνης», προσέθεσε, «δεν έχουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο στο μυαλό τους» από τις προϋποθέσεις για μια διάσωση της Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανόνες.

Τα στρατόπεδα είχαν αποσαφηνιστεί από το Eurogroup του Σαββάτου, όπου η συζήτηση ήταν αρκετά έντονη και, όπως περιγράφει ευρωπαϊκή πηγή, «ακόμα και να έκοβε ο κ. το πόδι του μπροστά τους, δεν θα έφτανε». Γερμανία και Φινλανδία ήταν οι πλέον αρνητικοί σε νέο πρόγραμμα διάσωσης, χωρίς να μιλάνε ανοιχτά για Grexit, αλλά ζητώντας τόσο δύσκολους όρους, που να διασφαλίζουν απόρριψη από την ελληνική πλευρά, ενώ καθαρά υπέρ της Ελλάδας ήταν η Κύπρος (που ήταν και η μόνη ξεκάθαρα υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του χρέους), η Ιταλία, η και η Γαλλία. Σε όλη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, θετικά προσκείμενη βρίσκεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

  • Οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών #γρίπητωνπτηνών - https://t.co/eFkSiM4833 -

  • Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης #σύστασησυμμορίας - https://t.co/eKz1GAtQUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση