Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δίχασε τους ηγέτες της Ευρωζώνης το ελληνικό ζήτημα
Δίχασε τους ηγέτες της Ευρωζώνης το ελληνικό ζήτημα

Δίχασε τους ηγέτες της Ευρωζώνης το ελληνικό ζήτημα

Σε δύο βασικά στρατόπεδα φαίνεται να έχει χωρίσει την Ευρωζώνη το ελληνικό ζήτημα, με βασικά τις δύο μεγάλες δυνάμεις της Ευρωζώνης, και , να βρίσκονται αντιμέτωπες.

Ενδεικτικές της στάσης που έχουν κρατήσει οι δύο ηγέτες ήταν οι δηλώσεις τους καθώς προσέρχονταν στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, δεσμεύτηκε ότι θα καταλήξει σε συμφωνία και προειδοποίησε ότι, αυτή τη στιγμή, δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της ς στην Ευρώπη, αλλά «η αντίληψή μας για την Ευρώπη». Από την άλλη, η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. , δήλωσε πως «δεν θα γίνει μια συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος. Οι ηγέτες της Ευρωζώνης», προσέθεσε, «δεν έχουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο στο μυαλό τους» από τις προϋποθέσεις για μια διάσωση της ς, σύμφωνα με τους κανόνες.

Τα στρατόπεδα είχαν αποσαφηνιστεί από το Eurogroup του Σαββάτου, όπου η συζήτηση ήταν αρκετά έντονη και, όπως περιγράφει ευρωπαϊκή πηγή, «ακόμα και να έκοβε ο κ. Τσακαλώτος το πόδι του μπροστά τους, δεν θα έφτανε». και Φινλανδία ήταν οι πλέον αρνητικοί σε νέο πρόγραμμα διάσωσης, χωρίς να μιλάνε ανοιχτά για Grexit, αλλά ζητώντας τόσο δύσκολους όρους, που να διασφαλίζουν απόρριψη από την ελληνική πλευρά, ενώ καθαρά υπέρ της Ελλάδας ήταν η (που ήταν και η μόνη ξεκάθαρα υπέρ μιας ς του χρέους), η , η Ιρλανδία και η . Σε όλη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, θετικά προσκείμενη βρίσκεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση