Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διαβεβαιώσεις Παυλόπουλου για «ακέραιη» τήρηση του Συντάγματος
Διαβεβαιώσεις Παυλόπουλου για «ακέραιη» τήρηση του Συντάγματος

Διαβεβαιώσεις Παυλόπουλου για «ακέραιη» τήρηση του Συντάγματος

Διαβεβαιώσεις πως θα εφαρμόσει «στο ακέραιο» τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τη της κυβέρνησης, τις διερευνητικές εντολές και το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών έδωσε ο της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε που έστειλε προς την αρχηγό του . .

Ωστόσο, ο κ. Παυλόπουλος προσθέτει ότι με δεδομένες τις «εξαιρετικά κρίσιμες» περιστάσεις για τη χώρα, προτίθεται να ακολουθήσει και τις διαμορφωμένες κοινοβουλευτικές πρακτικές, κίνηση που ερμηνεύεται ως πρόθεση να μην καλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά να πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με τους ηγέτες των κομμάτων πριν τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. , όπως μετέδιδε νωρίτερα σήμερα η «Κ».

Αυτό σημαίνει πως η διαδικασία προκήρυξης των πρόωρων εκλογών μπορεί να γίνει με γρήγορες κινήσεις, όπως δηλαδή επιθυμεί ο , κι όχι με τη διαδικασία που έχουν ζητήσει άλλοι , όπως ο Βαγγέλης .

Επομένως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών είναι στις 20 Σεπτεμβρίου, κι όχι στις 27, όπως επιθυμούν τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής ς όσο και πρόεδρος της Λαικής Ενότητας κ. Π. Λαφαζάνης.

Οι επαφές του κ. Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς μπορεί να γίνουν και απλώς τηλεφωνικά, ώστε να λυθεί και το ζήτημα συγκρότησης της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα αναλάβει καθήκοντα κατά την προεκλογική περίοδο.

Πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση