Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διάτρητος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες
Διάτρητος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Διάτρητος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Καμία απάντηση δεν δόθηκε στο ερώτημα των εκπροσώπων τον καναλιών προς την διορισμένη από το κ. Παππά επιτροπή, στην ευθεία «αν το σύστημα έχει διεθνή πιστο», ενώ ακόμα πιο σημαντικές είναι οι αμφιβολίες που προκύπτουν για την αξιοπιστία του διαγωνισμού.

«Η Singulal Logic έχει πιστο και αυτό μας καλύπτει», ήταν η απάντηση της επιτροπής, δημιουργώντας ακόμα πιο έντονη ανησυχία στους παρευρισκομένους για  το κατά πόσον θα είναι αδιάβλητος ο των τηλεοπτικών αδειών,

Το γεγονός ωστόσο ότι το σύστημα δεν έχει καμία διεθνή διασφάλιση δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που ανεδείχθη.

Στις διευκρινίσεις που ζητήθηκαν για τον εκτιμώμενο χρόνο του διαγωνισμού τα μέλη της επιτροπής παραδέχθηκαν ότι μπορεί να χρειασθούν και 12 ώρες για να δοθεί κάθε , κάτι που που σημαίνει ότι οι «διαγωνιζόμενοι» μπορεί να παραμείνουν έγκλειστοι σε ένα δωμάτιο ακόμη και για 48 ώρες. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση στην «πώς θα αντέξουμε», η οποία ήταν, «θα έχουμε κάποια ράντζα για να ξεκουράζεται όποιος θέλει».

μικοτραγική ήταν η απάντηση και στο ερώτημα «αν θα μπορούμε να έχουμε έναν υπολογιστή έστω χωρίς Ιντερνετ». Τα μέλη απάντησαν ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, υπονοώντας ότι οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να κάνουν τους υπολογισμούς τους γραπτώς.

Η μεγαλύτερη, ωστόσο, ανησυχία γεννάται από την αξιοπιστία του διαγωνισμού, μιας και ο μόνος που επί της ουσίας θα γνωρίζει τι προσφέρει κάθε επιχειρηματίας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας θα είναι ο υπουργός Επικρατείας και τα μέλη της επιτροπής που διόρισε.

Οπως ειπώθηκε και από τα στελέχη των καναλιών, το σύστημα εκ των πραγμάτων πάσχει, καθώς δεν αποτρέπει το ενδεχόμενο να υπάρξει προνομιακή σε κάποιους ημέτερους .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση