Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για αιματολογικές εξετάσεις αστυνομικών στη Μόρια
Διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για αιματολογικές εξετάσεις αστυνομικών στη Μόρια

Διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για αιματολογικές εξετάσεις αστυνομικών στη Μόρια

Έπειτα από κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας

Διαταγή με την οποία ζητά από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Κέντρο Κράτησης της να υποβληθούν σε αιματολογικές-μικροβιολογικές έστειλε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αφορμή υπήρξε η είδηση ότι αστυφύλακας που υπηρετεί στη δομή νοσηλεύεται τις τελευταίες τέσσερις-πέντε ημέρες στο νοσοκομείο του νησιού, με ιδιαίτερα υψηλό πυρετό. Μεταξύ των ενστόλων προκλήθηκε αναστάτωση καθώς εκφράστηκαν φόβοι ότι ο έχει προσβληθεί από σοβαρή μεταδοτική ασθένεια.

Για να εκτονωθεί η κατάσταση, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έστειλε «σήμα» στις τοπικές αστυνομικές αρχές, με το οποίο προτρέπει το προσωπικό του κέντρου κράτησης να υποβληθεί προληπτικά σε μικροβιολογικές – αιματολογικές .

Ο αστυφύλακας υπεβλήθη σε μια σειρά από εξετάσεις και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες βγήκε θετικός στο τεστ μαντού (mantoux), το οποίο γίνεται για να διαπιστωθεί εάν κάποιο άτομο έχει προσβληθεί από το μικρόβιο της ς. Οι ίδιες ενημέρωσης ανέφεραν στην «Κ» ότι ο  αστυφύλακας προσκόμισε ιατρική βεβαίωση στην υπηρεσία του, σύμφωνα με την οποία η ασθένεια από την οποία έχει προσβληθεί δεν είναι μεταδοτική και αναμένεται να ακολουθήσει εξάμηνη φαρμακευτική .

Η είδηση -βρίσκεται σε γνώση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου- έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά το δημοσιευμάτων για τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης στο κέντρο κράτησης της .

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση