Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαρροές από Ποτάμι προς Ν.Δ.
Διαρροές από Ποτάμι προς Ν.Δ.

Διαρροές από Ποτάμι προς Ν.Δ.

«Επιδιώκουμε να γίνουμε παραπόταμος, ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα… Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας».

Πρόκειται για μερικές από τις αναφορές στο κείμενο που δημοσιοποίησαν δώδεκα πρώην στελέχη του Ποταμιού, αιτιολογώντας την απόφασή τους να συμπράξουν με τη Νέα Δημοκρατία. «Η σημερινή ηγεσία της  Νέας Δημοκρατίας, θα την μετεξελίξει ταχύτατα στην πολιτική δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει αυτή τη δημιουργική πλειοψηφική συσπείρωση. Οι αυταπάτες, οι δογματισμοί, ο λαϊκισμός και η πλήρης κατάρρευση των αξιών, μας έφτασαν στο σημερινό σημείο-κατάντια.  Ο  ρεαλισμός, η αποδοτικότητα και η αλήθεια θα δώσουν όραμα ξανά στα παιδιά μας» επισημαίνουν οι 12, δημιουργώντας έτσι ένα πρώτο κύμα προσχωρήσεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, ουδέποτε έκρυψε τη βούλησή του να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία τον κυρίαρχο πυλώνα των φιλευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας, δίνοντας σαφές στίγμα ότι αυτό το μέτωπο δεν μπορεί να διακρίνεται με όρους «αριστεράς – δεξιάς». Στην ομάδα των «12» περιλαμβάνονται πρώην πολιτευτές του Ποταμιού, μέλη της Πανελλήνιας και άλλων επιτροπών του κόμματος καθώς και τομέων εργασίας.

Σε αντίδρασή του το Ποτάμι κάνει λόγο για «περσινά ξινα σταφύλια», επισημαίνοντας ότι τα εν λόγω στελέχη αποχώρησαν από το κίνημα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Από τότε κάνουν βόλτες έξω από τη Ν.Δ. αλλά δεν βρίσκεται κάποιος να τους ανοίξει την πόρτα. Οπως και τότε, έτσι και τώρα τους ευχόμαστε καλή τύχη», αναφέρει ακόμη.

Την επιστολή υπογράφουν οι:

Θεοδώσης Ιάκωβος Ακοοπροθετιστής, πρώην μέλος Επιτροπών Δεοντολογίας, Πανελλήνιας, Οικονομικών, Περιφερειακός  Κ. Μακεδονίας , Υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας με το Ποτάμι

Λυκούργος Λιαρόπουλος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας,   πρώην Συντονιστής Τομέα Υγείας, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου στο Ποτάμι

Παρασκευόπουλος Νότης  Συγκοινωνιολόγος, πρώην Συντονιστής Επιτροπής Δια Ταύτα, μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής στο Ποτάμι

Σαραντόπουλος Μ. Φώτης  Συγγραφέας, Χημικός, πρώην Εμπειρογνώμονας Τομέα Άμυνας στο Ποτάμι

Δενδρινός Κωνσταντίνος  Ανώτερο στέλεχος Τουρισμού      πρώην Εμπειρογνώμονας   Τομέα Τουρισμού στο Ποτάμι

Βλαχογιάννης Γεώργιος  Πληροφορικός /τεχνικός δικτύων πρώην Συντονιστής Θεσσαλονίκης, μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής, Υπ. Βουλευτής Πρέβεζας με το Ποτάμι

Κωστόπουλος Κυριάκος  Φιλόλογος, πρώην Συντονιστής Λάρισας με το Ποτάμι

Φραγκούδης Νικόλαος  Συνταξιούχος, πρώην Συντονιστής Β’  Πειραιά στο Ποτάμι

Μαρασλή Τίνα  Τραπεζικός πρώην Συντονίστρια Σερρών με το Ποτάμι

Βλάχος Πασχάλης  Εταιρικό στέλεχος Υπ. Βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι

Ρίζος Νικόλαος  Επαγγελματίας τροφίμων  Υπ. Βουλευτής Πέλλας με το Ποτάμι

Δημητρακοπούλου Πηνελόπη  Πολιτικός επιστήμονας πρώην μέλος στο Ποτάμι

Το πλήρες, δε, κείμενο της πολιτικής τους διακήρυξης έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα αιμορραγεί, η χώρα διαλύεται κάτω από την λαίλαπα της λιτότητας και των παραλόγων φόρων. Παραπατάει, μεταξύ της αυτάρεσκης ,‘’αριστερίστικης’’, ουτοπικής ιδεολογίας του βασικού κυβερνώντος κόμματος,  και της εγωπαθούς εξουσιολαγνείας του κυβερνητικού του εταίρου. Το πολιτικό δυναμικό, κατακερματισμένο, αδυνατεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του μέσου Έλληνα για έξοδο από την θανατηφόρα περιδίνηση που έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια. Κοινοποιούμε  σήμερα την απόφασή μας να συνταχθούμε στην προσπάθεια  του Κυριάκου Μητσοτάκη, για έξοδο από την κρίση. Επιδιώκουμε να γίνουμε παραπόταμος, ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα και θα την απαλλάξει από τη χειρότερη και πιο ανεύθυνα λαϊκιστική διακυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.

Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για να αποκατασταθεί η κυβερνητική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό περιβάλλον. Καλούμε τους συμπολίτες μας, που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν στο πρόσφατο παρελθόν την απόφασή μας να μετέχουμε στα κοινά, να εμπιστευθούν και τώρα την εκτίμησή μας, ότι η πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα βρίσκεται στην πλειοψηφική συσπείρωση των πολιτών που επιθυμούν κυβερνήσεις αποτελεσματικές μετά τις εκλογές και όχι απλώς ευχάριστες προεκλογικά. Και πιστεύουμε ότι η σημερινή ηγεσία της  Νέας Δημοκρατίας, θα την μετεξελίξει ταχύτατα στην πολιτική δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει αυτή τη δημιουργική πλειοψηφική συσπείρωση. Οι αυταπάτες, οι δογματισμοί, ο λαϊκισμός και η πλήρης κατάρρευση των αξιών, μας έφτασαν στο σημερινό σημείο-κατάντια.  Ο  ρεαλισμός, η αποδοτικότητα και η αλήθεια θα δώσουν όραμα ξανά στα παιδιά μας».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα Υόρκη: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα για πρώτη φορά από τον Ιούνιο - https://t.co/3lESQCKuqr -

  • Δυναμική στήριξη του ελληνικού ελαιόλαδου με 126 εκατ. ευρώ - https://t.co/61vVnT5KM9 -

  • Μενέντεζ: Όσο οι ΗΠΑ στέλνουν λάθος μηνύματα στον Ερντογάν, θα συνεχίζει την επιθετικότητα - https://t.co/B0X5uVwQAq -

"Αλιεύοντας" την είδηση