Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαψεύδει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τα περί παραίτησης Σόιμπλε
Διαψεύδει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τα περί παραίτησης Σόιμπλε

Διαψεύδει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τα περί παραίτησης Σόιμπλε

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέρριψε εικασίες σε σημερινά δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εξαιτίας διαφορών απόψεων με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για το θέμα της Ελλάδας.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον 72χρονο Σόιμπλε, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως μπορεί πάντα να ζητήσει από τον πρόεδρο να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, απαντώντας σε μια ερώτηση για το αν θα μπορούσαν να προκύψουν προβλήματα εφόσον η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών έχουν διαφορετικές απόψεις αναφορικά με την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Ορισμένα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είχαν σήμερα δημοσιεύματα βασισμένα στη συνέντευξη, σύμφωνα με τα οποία ο Σόιμπλε σκέπτεται να παραιτηθεί. Το Der Siegel διένειμε επίσης ένα απόσπασμα της συνέντευξης με τον τίτλο «Ο Σόιμπλε φέρνει στο παιγνίδι την παραίτηση».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε στη σαφή απάντηση που έδωσε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη όταν ερωτήθηκε αν σκέπτεται να ζητήσει από τον πρόεδρο να τον απαλλάξει από τις υποχρεώσεις του, η οποία ήταν: «Όχι. Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα;» Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει πέραιτέρω τα δημοσιεύματα.

Στη συνέντευξη, την οποία επικαλούνται εκτενώς άλλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Σόιμπλε δήλωσε: «Οι ευθύνες των πολιτικών πηγάζουν από τα αξιώματα τα οποία κατέχουν. Ουδείς μπορεί να τους εξαναγκάσει. Αν κάποιος το προσπαθούσε, θα μπορούσα να πάω στον πρόεδρο και να του ζητήσω να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

  • Οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών #γρίπητωνπτηνών - https://t.co/eFkSiM4833 -

  • Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης #σύστασησυμμορίας - https://t.co/eKz1GAtQUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση