Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διαψεύδει ο Π. Καμμένος, επιμένει η αντιπολίτευση
Διαψεύδει ο Π. Καμμένος, επιμένει η αντιπολίτευση

Διαψεύδει ο Π. Καμμένος, επιμένει η αντιπολίτευση

Συνεχίστηκε κι χθες η αράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο και στην αολίτευση για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων του ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Πολεμικής Αεροπορίας στη με διακρατική και τον ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτήν Ελληνας μεσάζων, καθώς επίσης και για τις λεπτομέρειες της απομάκρυνσης ταξιάρχου της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Στην απάντησή του προς τους αρμοδίους της Ν.Δ. Β. Κικίλια και Αν. Δημοσχάκη, ο υπουργός Αμυνας παρέπεμψε στη και τη συζήτησή της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Επίσης, τονίζει ότι «δεν υπεγράφη συμφωνία με κανέναν μεσάζοντα. Η συμφωνία υπεγράφη με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας». Ο κ. Καμμένος τονίζει ότι τη γνησιότητα της εξουσιοδότησης του Βασίλη Παπαδόπουλου επιβεβαίωσε η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών «μέσω των διπλωματικών μας αρχών».

Οπως είπε, η πώληση δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη καθώς «μετά την υπογραφή της ς, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έπρεπε εντός 10 ημερών να ανοίξει σε τράπεζα (του υπεδείχθη ΙΒΑΝ) ανέγκλητη πίστωση, πράξη η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί». Ο κ. Καμμένος αναφέρεται, επίσης, σε ανώτατο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς και ανώτερο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας που, όπως είπε, «εκτιμήθηκε ότι αυτοί προέβησαν σε ενέργειες, πέραν των προβλεπομένων, οι οποίες παραβίασαν την τήρηση εμπιστευτικότητας για την εν λόγω διακρατική συμφωνία παρά τη σαφή και ρητή διαταγή της ς».

Την υπόθεση χθες ανακίνησε εκ νέου ο αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συάταξης Ανδρ. Λοβέρδος, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση, επισυνάπτοντας τη μη διαβαθμισμένη αναφορά του ταξιάρχου που περιγράφει την υπόθεση. Ο κ. Λοβέρδος κάνει λόγο για «υποτιθέμενη διακρατική συμφωνία» και ρωτάει αν αυτή υπογράφηκε «με αντισυμβαλλόμενο Ελληνα ιδιώτη και την εταιρεία του». Επίσης, παραπέμποντας στην αναφορά, ρωτάει αν ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε γραπτώς ότι «…Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του κυρίου Β.Π.».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση