Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διαψεύδεται ενεργοποίηση των S-300
Διαψεύδεται ενεργοποίηση των S-300

Διαψεύδεται ενεργοποίηση των S-300

Σε ενεργο του ρωσικής κτσκευής πυραυλικού συστήματος S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια των κοινών ασκήσεων ς- την περασμένη άνοιξη, με σκοπό την εκπαίδευση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας απέναντι σε άγνωστα –σε αυτήν– οπλικά συστήματα, αναφέρεται χθεσινό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters. Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν προκάλεσαν ενόχληση στην Αθήνα και διαψεύστηκαν από το ενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

O εκπρόσωπος Τύπου του ΕΑ αντισμήναρχος (Ι) κ. Ι. Τσιτούμης χαρακτήρισε «παντελώς ανυπόστατα» όσα δημοσιεύονται περί τούτου. Και επισήμανε ότι «ουδέποτε πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους εκπαίδευση με οποιαδήποτε τρίτη χ. Πάγια και συνεχής πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να μην αποκαλύπτει ευαίσθητες επιχειρησιακές δυνατότητες και δεδομένα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο, η συμφώνησε να ενεργοποιήσει τους S-300, προκειμένου να βοηθήσει τους πιλότους της ισραηλινής Αεροπορίας να προσαρμοστούν απέναντι σε ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα το οποίο έχει αναπτυχθεί σε διάφορες χώρες της Μέσης ς και κυρίως στη Συρία αλλά και στο Ιράν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση