Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαψεύδεται ενεργοποίηση των S-300
Διαψεύδεται ενεργοποίηση των S-300

Διαψεύδεται ενεργοποίηση των S-300

Σε ενεργοποίηση του ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια των κοινών ασκήσεων Ελλάδας-Ισραήλ την περασμένη άνοιξη, με σκοπό την εκπαίδευση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας απέναντι σε άγνωστα –σε αυτήν– οπλικά συστήματα, αναφέρεται χθεσινό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters. Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν προκάλεσαν ενόχληση στην Αθήνα και διαψεύστηκαν από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

O εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ αντισμήναρχος (Ι) κ. Ι. Τσιτούμης χαρακτήρισε «παντελώς ανυπόστατα» όσα δημοσιεύονται περί τούτου. Και επισήμανε ότι «ουδέποτε πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους εκπαίδευση με οποιαδήποτε τρίτη χώρα. Πάγια και συνεχής πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να μην αποκαλύπτει ευαίσθητες επιχειρησιακές δυνατότητες και δεδομένα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο, η Ελλάδα συμφώνησε να ενεργοποιήσει τους S-300, προκειμένου να βοηθήσει τους πιλότους της ισραηλινής Αεροπορίας να προσαρμοστούν απέναντι σε ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα το οποίο έχει αναπτυχθεί σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής και κυρίως στη Συρία αλλά και στο Ιράν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανήγυρη της Μεταμορφώσεως στον Βόλο - https://t.co/k48UO6enOJ -

  • Κοινή επιστολή στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ  των γεωπόνων παραρτήματος Κ. Ελλάδος - https://t.co/sgJOLxJD2j -

  • Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία στη βαμβακοκαλλιέργεια - https://t.co/ugK6rtxNL1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση