Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαψεύδεται ενεργοποίηση των S-300
Διαψεύδεται ενεργοποίηση των S-300

Διαψεύδεται ενεργοποίηση των S-300

Σε ενεργοποίηση του ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια των κοινών ασκήσεων Ελλάδας- την περασμένη άνοιξη, με σκοπό την της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας απέναντι σε άγνωστα –σε αυτήν– οπλικά συστήματα, αναφέρεται χθεσινό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters. Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν προκάλεσαν ενόχληση στην και διαψεύστηκαν από το .

O εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ αντισμήναρχος (Ι) κ. Ι. Τσιτούμης χαρακτήρισε «παντελώς ανυπόστατα» όσα δημοσιεύονται περί τούτου. Και επισήμανε ότι «ουδέποτε πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους με οποιαδήποτε τρίτη χώρα. Πάγια και συνεχής πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να μην αποκαλύπτει ευαίσθητες επιχειρησιακές δυνατότητες και δεδομένα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο, η Ελλάδα συμφώνησε να ενεργοποιήσει τους S-300, προκειμένου να βοηθήσει τους πιλότους της ισραηλινής Αεροπορίας να προσαρμοστούν απέναντι σε ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα το οποίο έχει αναπτυχθεί σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής και κυρίως στη αλλά και στο .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση