Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Διαπραγματεύσεις για μεταβίβαση του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο
Διαπραγματεύσεις για μεταβίβαση του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο

Διαπραγματεύσεις για μεταβίβαση του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο

Το ενδεχόμενο της μεταβίβασης του 100% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής μεταφοράς ηλεκτρικής ς) από τη στο Δημόσιο επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Η συνάντηση εκπροσώπων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους θεσμούς, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ χωρίς συμφωνία, ωστόσο νέα συνάντηση αναμένεται να γίνει αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, η ελληνική πλευρά επεσήμανε πως το κοινοτικό δίκαιο δεν επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή και ότι η μόνη συζήτηση που γίνεται αφορά τον διαχωρισμό του από τη μητρική εταιρία () ως μέτρο που θα οδηγήσει σε ισοδύναμα για τον ανταγωνισμό, όπως προβλέπει άλλωστε η υφιστάμενη συμφωνία με τους θεσμούς.

Τονίστηκε ακόμη, ότι υπό το καθεστώς της δημόσιας ιδιοκτησίας, προχώρησε όλα τα προηγούμενα χρόνια η ανάπτυξη των δικτύων και ότι η των νέων επενδύσεων που προγραμματίζονται, μπορεί να εξασφαλισθεί με έλεγχο της εταιρίας. Κάτι που προκύπτει και από τις συμφωνίες ς που υπεγράφησαν πρόσφατα με την .

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της μορφής αποζημίωσης της ΔΕΗ για την απόσχιση των δικτύων μεταφοράς, ενώ παραμένει επίσης η διαφωνία ως προς το μάνατζμεντ της νέας εταιρίας, με την ελληνική πλευρά να επιμένει στη διατήρησή του υπό έλεγχο. Παρά τις διαφωνίες που κατεγράφησαν, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η συνάντηση έγινε σε καλό και εξέφρασαν την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ημερών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση