Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διαμάχη Αθήνας και Πράγας για το «ελληνικό γιαούρτι» – Τι απαντά η Κομισιόν
Διαμάχη Αθήνας και Πράγας για το «ελληνικό γιαούρτι» – Τι απαντά η Κομισιόν

Διαμάχη Αθήνας και Πράγας για το «ελληνικό γιαούρτι» – Τι απαντά η Κομισιόν

Η ονομασία «ελληνικό » δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα που παράγονται εκτός Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη EURACTIV εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της ς και της ς για το θέμα.

«Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις τσεχικές αρχές για το ζήτημα αυτό και εξέφρασε λεπτομερώς τη θέση της, η οποία διαβιβάστηκε στη Τσεχία», ανέφερε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης , με επιστολές του προς τους Επιτρόπους για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκάιτις και Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, γνωστοποίησε την δυσαρέσκεια της ς για το εν λόγω της Τσεχίας.

ΕΕ: «Η Τσεχία δεν δικαιούται να παράγει ελληνικό »

Η χρήση του όρου «ελληνικό γιαούρτι» για τα προϊόντα που κατασκευάζονται έξω από την Ελλάδα παραπλανεί τους και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας τέλος στη διαμάχη μεταξύ της Αθήνας και της ς.

Για την Αθήνα, τόσο το όνομα «ελληνικό» γιαούρτι όσο και το γιαούρτι «ελληνικού τύπου» είναι αντίθετο με τον κανονισμό της ΕΕ αναφορικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους , ο οποίος αναφέρει ρητά ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να παραπλανούνται.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση