Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Διάλογος μετ’εμποδίων για τις αλλαγές στα εργασιακά
Διάλογος μετ’εμποδίων για τις αλλαγές στα εργασιακά

Διάλογος μετ’εμποδίων για τις αλλαγές στα εργασιακά

Υπό το βάρος της σθεναρής αντίδρασης των δανειστών για οποιαδήποτε αλλαγή στα και στις κατώτατες αμοιβές και με σημαντικές ενστάσεις και διαφοροποιήσεις από πλευράς εργοδοτικών οργανώσεων ξεκίνησε χθες ο τριμερής διάλογος κοινωνικών εταίρων και υπουργείου Εργασίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτόν, μάλιστα, χαιρέτισαν τη διαδικασία, εκφράζοντας όμως επιφυλάξεις είτε για την υλοποίηση των δεσμεύσεων (ΓΣΕΕ) είτε για επιμέρους σημαντικά θέματα, όπως η νομοθετική για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (ΓΣΕΒΕΕ και εν μέρει ΣΕΒ), η της διάταξης με την οποία παραμένουν «παγωμένα» τα πολυετίας και ωριμάνσεων και η λειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ).

«Πανηγυρικό» στη διαδικασία έδωσε και η απρόσμενη είσοδος μελών του στην αίθουσα της ς, με τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο να κάνουν λόγο για προσχηματικό διάλογο, να μοιράζουν τις θέσεις τους για τα και να αποχωρούν, για να συνεχιστεί η διαδικασία. Απαντώντας τους αμέσως μετά, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε κάθε αντίδραση, αναρωτήθηκε, όμως, εάν ο συγκεκριμένος τρόπος βοηθάει στην προσπάθεια να προχωρήσουν οι αλλαγές στα εργασιακά ή τελικά δεν είναι και τόσο χρήσιμος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων εξέφρασαν επιφυλάξεις και ενστάσεις για συγκεκριμένα θέματα, ενώ επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν περισσότερο λεπτομερείς θέσεις τις επόμενες ημέρες, αφού δουν και τις συγκεκριμένες διατάξεις του σχεδίου νόμου. Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, το σχέδιο νόμου θα αποσταλεί για γνωμοδότηση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) και στη συνέχεια θα πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση