Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΣΜΟΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Διάλογος για το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ε.Ε.
Διάλογος για το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ε.Ε.

Διάλογος για το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ε.Ε.

, εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων και μέλη κοινωνικών οργανώσεων θα συνομιλήσει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, υπεύθυνος για την Απασχόληση, την , τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, στις 23 Απριλίου 2015 για το νέο επενδυτικό της ΕΕ, ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ .

Το παρουσίασε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας στην .

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου σην , με συντονιστή τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά στις 23 Απριλίου 2015 ώρα 11:00, διαδικτυακά από το www.europeforall.gr, και τηλεοπτικά από περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και από ορισμένα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης σε όλη την Ελλάδα με ταυτόχρονη διερμηνεία από αγγλικά σε ελληνικά.

Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στη συζήτηση υποβάλλοντας ερωτήσεις είτε μέσω twitter με το hashtag #EUdialogues, είτε μέσω του ειδικού event στο facebook της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ κ. Καρβούνης δήλωσε σχετικά με την του Αντιπροέδρου Κατάινεν και την διενέργεια του διαλόγου:

«Η του Αντιπροέδρου στη χώρα μας και η συμμετοχή του σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες είναι πολλαπλά σημαντική. Αφενός αναδεικνύει την προσήλωση της Επιτροπής Γιούνκερ στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης στην . Από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν ταξιδεύει σε όλα τα μέλη της ΕΕ για να παρουσιάσει το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη και να παρακινήσει τους επενδυτές να συμμετάσχουν σε αυτό. Αφετέρου, με την παρουσία του εδώ ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας αλλά και επιθυμεί να συμβάλει αποφασιστικά στο χτίσιμο ενός καλύτερου και βιώσιμου μέλλοντος για τη χώρα. Σε αυτή την προσπάθεια, ο τομέας των επενδύσεων αποτελεί θεμελιώδη μοχλό ανάκαμψης».

Η δημόσια συζήτηση για το νέο επενδυτικό σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς «Διάλογοι με τους Πολίτες», που πραγματοποιούνται σε όλη την ΕΕ μεταξύ Ευρωπαίων Επιτρόπων και πολιτών με αντικείμενο τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

  • Πανήγυρις Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στη Ν. Ιωνία - https://t.co/dKqfG3aq9x -

"Αλιεύοντας" την είδηση