Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διαγραφή των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής αποφάσισε η Lafarge
Διαγραφή των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής αποφάσισε η Lafarge

Διαγραφή των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής αποφάσισε η Lafarge

Tη διγρφή των κοινών μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής από το και την υποβολή σχετικής αίτησης στην Επιτροπή Κεφαλαις αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του μοναδικού μετόχου της εισηγμένης της μητρικής Lafarge που έχει συγκεντρώσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία είναι η 3η παλαιότερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο (εισήχθη στις 6 Ιουνίου 1919), ενώ προηγήθηκαν η Τράπεζα (22 Φεβρουαρίου 1905) και ο Τιτάνας (22 Φεβρουαρίου 1912).

Πρόκειται για την 11η μετοχή που διαγράφεται στη διάρκεια του 2016. Εχουν προηγηθεί η Μαξίμ Περτσινίδης ( διαγραφής 18/1/2016) και ακολούθησαν στις 26 Φεβρουαρίου 2016 οι εξής εισηγμένες: Κλωνατέξ, Proton Bank, Τεγόπουλος, Αγροτική Τράπεζα, Avenir, Φίντεξπορτ, Sprider Stores, Nutriart και ΕΛΒΑΛ.

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής προστέθηκε στη μακρά λίστα των θυγατρικών πολυεθνικών που εγκαταλείπουν το Χρηματιστήριο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τα παραδείγματα των Παπαστράτος – Philip Morris, – Panafon – UΚ, Κωτσόβολος – Dixons, Interamerican – Eureko, Παυλίδης – Kraft Foods, Χάλυψ – Ciments Francais, Ρόκας – Iberdrola, Φοίνιξ – Groupama, ΑΒ Βασιλόπουλος – Delhaize, Δέλτα Παγωτού – Nestle, Credit Agricole – Εμπορική κ.ά., στο παρελθόν, είναι ενδεικτικά. Αν και οι αξίες στα χρηματιστήρια μεταβάλλονται ραγδαία, το βέβαιον είναι ότι εταιρείες όπως η Ελαΐς, η Παπαστράτος, Panafon, Interamerican, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γερμανός, Βαρυτίνης, , αποτελούν παραδείγματα που διά της απουσίας τους κατέστησαν φτωχότερη την ελληνική .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση